reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Karmienie piersią - linki, porady, itp

Ja ze smoczka Cannpol jestem zadowolona. Macius je z tego najwolniejszego.
Pokarmu mam sporo(wiem, ze Macius nie zjada wszystkiego) bo zawsze przystawialam Maciusia do piersi na zadanie, ale tylko przez pierwsze 3 tygodnie miewalam mokre staniki, bo potem laktacja sie juz ustabilizowla, i piersi produkowaly tyle ile synek potrzebowal.

Mju, ja niestety musialam synka dokarmiac :-( odkad skonczyl 10 dni, bo przez to, ze dlugo utrzymywala mu sie zoltaczka, mial spora niedowage. A i teraz idzie mu we wzrost a nie w cialko:tak:

Nie wiem, dlaczego synek tak dziwnie reaguje:confused: , ale przeglodzic go i podawac tylko cyca? Probowalam dzisiaj, ale po 16tej tak zaczal plakac:-( (mimo, ze dostal piers i niedojadl do konca z niej)ze skapitulowalam i dalam mu oprocz tego butle. Ale steruje sie tym jego jedzeniem:wściekła/y:

reklama
No i dupka! dzisz przyszły te wkładki i gucio pokarm jak wyciekał tak wycieka... Ja mam coś takiego, że jak zaczynam karmić np prawa piersia to pokarm napływa mi też do lewej i z niej też zaczyna ciec... normalnie mam piersi dla bliźniaków:eek: :-D Jedyny plus tych wkładek to to, że ich nie widać i nie uwierają i w nocy bedę mogła spać bez stanika :-) :-) no i nie przeciekają, ale nie mogłabym teraz karmić z nimi poza domem bo pokarm sie zbiera i muszę je zdejmować nad zlewem, żeby wypłynął... chyba, że to może potrzebuje czasu żeby zacząc działać:confused: no nic narazie żałuję, kupa pieniędzy poszła się....

Mju bardzo czesto wlasnie zdarza sie przy karmieniu tak jak u CIebie ze gdy karmisz jedna piersia to w tym samym momencie pokarm leci z drugiej piersi, gdzies nawet o tym czytalam. Jak ja jeszcze karmilam to mialam tak samo. Podobno ssanie jednej piersi pobudza czesto laktacje i w drugiej, i wtedy tak sie dzieje. ALe glowy sobie za takie wytlumaczenie obciac nei dam ;-) :-p

Mju,ja mam tak samo z tym wyciekaniem. ;-) Wkladam wtedy w stanik zwykla tetrowa pieluszke i juz jest spokoj. :-) Zuzia czesto przy tej pieluszce pozniej zasypia,bo czuje Mamusie. :-) Dzieci lubia takie "pieluszkowe nianie" pachnace mleczkiem i mama. :-) :tak:

To moj Macius chyba nigdy nie ssal jak trzeba:-( , bo nigdy mi nie lecialo z jednej piersi gdy karmilam druga:-( Od poczatku, jak przystawilam go pierwszy raz to juz jadl dosc leniwie...ale to wszystko przez ta skaleczona glowke i zlamana raczke, tak mysle, na pewno cierpial wtedy okropnie i w nastepncych tygodniach malo myslal o jedzeniu...i tak zostalo...
Ale chcialabym aby wyciekalo mi z cycuszkow, bo wtedy bylby zadowolony:tak:

U mnie jest tak samo jak karmię z lewej to leci mi z prawej też:-D i na odwrót a już myślałam, że jak tak mam dziwnie ;-) dobrze, ze mju poruszyła ten temat :-D Teraz wiem, że wy też tak macie. Ja w nocy nie śpię w staniku powiem wam ze jak czuję, że mi leci to podkladam pieluchę tetrową, która jest potem mega mokra także agutko nawet nie mogłabym dać mu jej Kamilkowi do przytulenia bo bylby caly mokry od niej :tak: Szczerze to moja poduszka jest już cała zlana mlekiem przebieram często posciel a poduszka po karmieniu pójdzie do wyrzucenia i będę musiala kupić nową :-D

ja z wyciekiem z piersi na początku karmienia. Spałam wtedy w staniku ze specjalnymi wkładkami. Jak karmilam z jednej to i z drugiej lecialo teraz kiedy popyt zrównoważył sie z podażą nie mam już takich problemow - nie ma wycieków. jedynie jak karmię z jednej to czuję jak do drugiej napływa melczo ale to i tak delikatne bo pamiętam ze jak karmilam Zuzie to czułam takie przypływy że aż lekko pobolewało

reklama
Do góry