reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

karmienie piersią i nie tylko

mój w krzesełku odprawia tańce szamańskie, odpędza burze, wychodzi przez tackę itp.
jedzenie najlepiej z doskoku, gryz, kołeczko i gryz, kółeczko

reklama
Cypek jak widzi żarcie, to już go nic nie interesuje, ważne, żeby do paszczy trafiło, więc siedzi spokojnie w krzesełku, no chyba, że matka się ociąga i za wolno podrzuca żarło, to się chłopak wkurza, puknie piąchą w tackę i wrzaśnie na całe gardło.

Sluchajcie jak szybko wychodzi reakcja alergiczna na jedzenie? W ciagu kilku godzin, prawda? Znowu moja Aguska ma plamy na bokach brzuszka i nie mam koncepcji od czego ;/ Chol....a nooooo............

a sprawdz czy to nie od metki w ubranku, u nas kiedys tak bylo, balam sie ze to uczulenie od pieluszki a okazalo sie ze bodziak mial jakas sztuczna drazniaca metke.

Jasiek ma plamy po kąpieli jak się go poleje cieplejszym prysznicem. Też kilka razy się nacięłam, bo myślałam, że to uczulenie, a to po prostu od ciepłej wody. Teraz oglądam go wyłącznie przed kąpielą, bo po, to już różne wynalazki można znaleźć

a sprawdz czy to nie od metki w ubranku, u nas kiedys tak bylo, balam sie ze to uczulenie od pieluszki a okazalo sie ze bodziak mial jakas sztuczna drazniaca metke.

raczej nie.... Obstawiam młode ziemniaki, ewentualnie dorwala cos z mlekiem jak mnie nie było....Muszę kjutro ciocię podpytać....

reklama
asieek zgadza sie, lena juz nie dostaje od dlugiego czasu samego mm tylko z kaszkami no i przede wszystkim nie z butli. sniadanie i kolacja bardzo fajnie u Was wygladaja, w ogole calosc jest super. rano tymek dostaje to mleko polaczone z kaszka czy osobno kaszke na wodzie? i ile w takim razie mleka dostaje w ciagu dnia? w tym wieku dziecko powinno miec jeden albo dwa posilki mleczne dzienne. lena na sniadanie i kolacje zjada po okolo 250ml kaszki z mm.
no i najwazniejsze: co to jest mleko migdalowe?:D
nataliak gotuje mu kasze jaglana na wodzie tylko taka bardzo gesta i potem dolewam do tego to mleko migdalowe( migdaly zalewam wrzatkiem, po ok 20min obieram z tej skorki, plukam i zalewam woda i zwykle zostawiam na noc, rano miksuje i ma mleczko:))Czasem dawalam mu do picia, ale raz chcial pic a raz nie wiec teraz dolewam mu do kaszki i wtedy wiem ze zjadl:) Nie dostaje mm, zadnych jogurtow, serkow itp bo u nas alergia na nabial m.in :(nutramigenu to on nawet do ust nie wezmie na tyle co go znam, zbyt wybredny jest;)
I nie wiem czy coś powinnam zmienic w jego jadlospisie? A Lena jesli zjada 250ml kaszki z mm to ile samego mm tam jest? nigdy nie robilam Tymkowi tych gotowych kaszek i sie nie orientuje:]
jutro mamy wizyte u pediatry, zobaczymy co powie..
Mój pije do 180ml mm (wiecej jak 200ml jednorazowo nie wypije... zawsze zostawi) ale za to kilka razy dziennie (całą noc przesypia) a pozostałe jedzenie (kanapki, kasza, obiadki czy owoce) to u niego raczej "przegryzka" miedzy mm bo po mm jest najedzony na 3h a po obiedzie (około 200g) mija 1-1,5h i już chce jeść... Tylko mm i mm... (bez żadnych dodatków-nie lubi). Podobno ja jadłam stale kasze manną i nic więcej nie chciałam.:szok:
baby 23 u nas poczatkowo tez bylo tak ze po zjedzeniu zupki za max pol godziny byl glodny i musialam podawac piers, ale ta przerwa stopniowo sie wydluzala i teraz po obiadku dostaje kanapke ok 17, czasem nawet przed 18 jesli wczesniej zjadl np wafelka ryzowego
Sluchajcie jak szybko wychodzi reakcja alergiczna na jedzenie? W ciagu kilku godzin, prawda? Znowu moja Aguska ma plamy na bokach brzuszka i nie mam koncepcji od czego ;/ Chol....a nooooo............
Tysia kilka godzin do 3 dni jesli ona cos zjadla, jesli Ty nawet do 2 tygodni

Do góry