reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

karmienie piersią i nie tylko

nataliak gotuje mu kasze jaglana na wodzie tylko taka bardzo gesta i potem dolewam do tego to mleko migdalowe( migdaly zalewam wrzatkiem, po ok 20min obieram z tej skorki, plukam i zalewam woda i zwykle zostawiam na noc, rano miksuje i ma mleczko:))Czasem dawalam mu do picia, ale raz chcial pic a raz nie wiec teraz dolewam mu do kaszki i wtedy wiem ze zjadl:) Nie dostaje mm, zadnych jogurtow, serkow itp bo u nas alergia na nabial m.in :(nutramigenu to on nawet do ust nie wezmie na tyle co go znam, zbyt wybredny jest;)
I nie wiem czy coś powinnam zmienic w jego jadlospisie? A Lena jesli zjada 250ml kaszki z mm to ile samego mm tam jest? nigdy nie robilam Tymkowi tych gotowych kaszek i sie nie orientuje:]
jutro mamy wizyte u pediatry, zobaczymy co powie..

czyli tymek malo mleka ma w jadlospisie. a skad pomysl na mleczko migdalowe?
dla leny robie mleko do kaszki na 180-210ml wody.

reklama
Jaka jest cena Bevilon Pepti na recepte i bez recepty? Zastanawiam się czy nie spróbować Aguśce tego mleka dawać. Co prawda po Bebilonie HA jej nie wysypywało ale 29,90 za małą puszkę to zbankrutować można.... Pojdziemy na szczepienie to musze pogadac z pediatrą.....bo juz sama nie wiem co robić. Wkurzaja mnie te wysypki. Sprawdzalismy jedzenie z wczoraj i poniedzialku i nic mala z mlekiem nie jadla. W niedziele u znajomych dorwała się do ciasta, muszę zadzwonic do znajomej zapytac czy tam mleka nie bylo ;/ Ale mi sie egzemplarz trafil ;/

Jaka jest cena Bevilon Pepti na recepte i bez recepty? Zastanawiam się czy nie spróbować Aguśce tego mleka dawać. Co prawda po Bebilonie HA jej nie wysypywało ale 29,90 za małą puszkę to zbankrutować można.... Pojdziemy na szczepienie to musze pogadac z pediatrą.....bo juz sama nie wiem co robić. Wkurzaja mnie te wysypki. Sprawdzalismy jedzenie z wczoraj i poniedzialku i nic mala z mlekiem nie jadla. W niedziele u znajomych dorwała się do ciasta, muszę zadzwonic do znajomej zapytac czy tam mleka nie bylo ;/ Ale mi sie egzemplarz trafil ;/
w ciescie wystarczy ze byla maslo albo margaryna z zawartoscia mleka lub jakiejs serwatki

u mnie cena za 450 bez recepty to 20 zł z receptą 10 zł, mleko refundowane jest do 1go roku życia później trzeba mieć zaświadczenie od alergologa, tak jest w naszej przychodni

czyli tymek malo mleka ma w jadlospisie. a skad pomysl na mleczko migdalowe?
dla leny robie mleko do kaszki na 180-210ml wody.
Natalia migdaly maja duzo wapnia wiec sposob jakis by go dostarczyc, poza tym inspiracja z neta;)
Powoli bedziemy probowac podawac nabial zobaczymy jaka reakcja bedzie, kiedys dostal lyzeczke jogurtu naturalnego i wprawdzie go troche wysypalo ale bylo o niebo lepiej niz wczesniej
Asieek, a bebilon pepti by Tymciowi nie podszedł? Bo Kuba też ma alergię i pije bez problemu
ale mm chyba nie wolno gotowac? nie mam pomyslu jak mu go podac:/ butli on nie uznaje zreszta nie bede mu teraz wprowadzac butelki skoro nigdy z niej nie korzystal, z kubeczka owszem i pije ale w zyciu mi nie wypije takiej porcji w sensie zeby to byl posilek.
Macie jakies pomysly?:)

Tysia w ciescie na pewno bylo maslo lub margaryna wiec juz masz odpowiedz
A powiedz mi Ty jadasz maslo/ margaryne? i nic Agusi po tym nie jest? ja musialam wykluczyc wszystko co zawieralo mleko i wszelkie jego 'pochodne'

Właśnie dziwi mnie to że do tej pory jadłam ser żółty, jogurt naturalny, masło, margaryne i było ok. Agusia te same [produkty jadla i tez bylo ok. A teraz zwonu wysypka nie wiem od czego ;/ Muszę wyeliminowac chyba dokumentnie wszystko z nabiału i sprawdzac powoli. Nic innego noiwego nie jadła, proszku do prania nie zmienilam..... musiala gdzieś coś dorwać do jedzenia jak mnie nie bylo, innego wyjścia nie ma.

Dla pocieszenie ..poeiwm Wam ..ze jeszcze dwa lataka i beda mogli jesc juz wszystko....moja sistrzenica miala mega mega skaze bialkowa..moja siosta bardzo dlugo ja karmila ...wiec i ona musiala zrezygnowac z wszystkiego co ma nawet ilsoci sladowe melka...chleb tylko jeden rodzaj ..Mojego taty..to nazwa chleba :-) nie, ze je piecze moj tata... margaryna tylko jedna ..nie pamietam czy to delam czy co ale bez serwatki..itp
ciasta tylko piekla moja mam na tej syfnej margarunie albo na jakims specialnym tlusz<czu
A Magsia skonczyla 3 lata w styczniu i mala cwaniara juz wcian nawet czekolade....czasem jeszcze cos jej tam wyjdzie ..ale jak przesadzi naprawde a tak to wraca dziecko do normalnego jedzenia..albo lepiej zaczyna jesc jak czlowiek bez alergii .-)

reklama
U mnie bebilon pepti 22zł bez recepty i 11 z recepta, Kuba rok skończył i mówiłam to lekarce a ona na to że dalej może pić i wypisała receptę bez problemu.

Asieek
, Kuba je kaszki na mm, najpierw mu gotuję manne na wodzie, a potem jak przestudzę to wsypuję mleko i kaszkę smakową, jest tyle różnych smaków kaszek bezmlecznych że na pewno Tymciowi któraś podejdzie, popróbuj

Do góry