reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

karmienie piersią i nie tylko

macie jakąs farmę świń??

.
mozna tak powiedziec;-)

a z mojego dziecka zrobił się ostatnio niesamowity żarłok:) brzuszek zapuścił i taki tłuściutki mi się wydaje, wczoraj ważyliśmy się w fitess clubie i wygląda, że waży ok. 8,5 kg. Wczoraj drugi dzień z rzędu na kolację zjadł 250 ml kaszki:szok: (tzn 210 ml mm+ 3 łyżki kaszki). Poza tym mam wrażenie, że 220 ml obiadku to za mało, dostaje później jeszcze zupkę, ale i tak wydaje mi się, że nie dojada. W każdym razie od paru dni apetyt ma nieziemski, je więcej niż ja:shocked2::eek:.
pewnie teraz wiecej na spacerkach,na powietrzu to i apetyt dopisuje

nie dobijaj:eek::-D
mój mąż ostatnio przybrał na wadze, ale całe życie ważył 64 kg, a na kolacje potrafi zjeśc cały bochenek chleba:baffled:
ale masz meza chudzinke;-)

Ola jadla dzis kluski slaskie,smakowaly jej,i pila zsiadłe mleczko.ladnie sie zsiadlo i bylo mniam,mniam,wszyscy sie zajadalismy:-)

reklama
dziewczyny pielęgniarka na dzieciach zdrowych kazała przed szczepieniem ok. 11 m-ca dać dziecku całe jajko, żeby było wiadomo, że nie ma uczulenia,
ktoś miał podobne wytyczne?

dziewczyny pielęgniarka na dzieciach zdrowych kazała przed szczepieniem ok. 11 m-ca dać dziecku całe jajko, żeby było wiadomo, że nie ma uczulenia,
ktoś miał podobne wytyczne?

tez to slyszalam wlasnie.. mowila mi o tym koleznaka co ma starsza corke o 3 miesiace i tez pediatra to zalecila i dodam, ze ona tez mieszka we wloszech wiec praktyka miedzynarodowa. chodzi o to,ze te szczepionki maja w swoim skladzie cos z jajka..musze doczytac o co chodzi

tez to slyszalam wlasnie.. mowila mi o tym koleznaka co ma starsza corke o 3 miesiace i tez pediatra to zalecila i dodam, ze ona tez mieszka we wloszech wiec praktyka miedzynarodowa. chodzi o to,ze te szczepionki maja w swoim skladzie cos z jajka..musze doczytac o co chodzi

Szczepionka skojarzona MMR (przeciwko odrze, śwince, różyczce) może być niebezpieczna dla dzieci uczulonych na jajka lub neomycynę. Dzieci te mogą być szczepione, ale po konsultacji z alergologiem. Dzieci uczulone na białko jaja nie powinno się szczepić przeciw grypie, ponieważ szczepionkę produkuje się, hodując wirusa na jajkach kurzych.

cos dla mam karmiacych dzieci mlekiem hipp:
HiPP.pl - Mleko - niestety wyglada na to ze bedzie drozsze no ale za puszke tez sie placi ;P jesli ktoras z Was trafi na to nowe mleko w jakims sklepie to dajcie znac jaka cena.

witam drogie mamy :)

wczesniej nie zagladałam ale teraz sytuacja mnie przymusiła :) karmie mojego maluszka tylko naturalnie + wiadomo obiadki, deserki itp :) niestety okazało że musze przerwać, przynajmniej na 3 tygodnie, karmienie ze wzg zdrowotnych :( no i teraz pytanie do mam które odstawialy dzieciaczki.... ile czasu to zajęło i jak dzieci reagowały..... ja mam na to tydzień, na razie ograniczyłam karmienie w dzień ale w tym tempie to mi zejdzie pol roku ....

hile.... help.... ajuto.... :)

reklama
majka: to wszystko zalezy jaką masz produkcję pokarmu.. ja odstawiłam dość szybko... nie miałam napływów pokarmu... możesz się wspomagac jakimiś ziołami na zatrzymanie laktacji: chyba szałwia tak działa... ale Ty chcesz po tych 3 tygodniach wrocic spowrotem do karmienia??? bo jak tak to lepsze byloby odciaganie i wylewanie pokarmu...

Do góry