reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

karmienie piersią i nie tylko

reklama
To codzienne menu:-)

Kuba tak ma, no i nauczyłam najpierw dodawałam kaszkę kuskus do zupki, potem taki drobny makaron-ryż, teraz kroje mu mięsko i tak uczę stopniowo. Owoców z grudkami nadal odmawia.

A właściwie to nasze maluchy nie za male na jogurt??

To mamy podobne menu :-) U nas wygląda to tak:
ok. 8 rano - 90ml mojego mleczka
10 - kaszka
13 - zupka - zjada róźnie, ale przeważnie ok. 130g
15 - moje mleczko
17 - moje mleczko
18 - deserek owocowy 130g - zawsze zje cały (chyba, że są grudki :-))
20 - mleko Bebilon 220ml

Spróbuję teraz też dodać kaszki kuskus. Może się przekona. A to jest zwykła kaszka, czy specjalna dla dzieci? Jogurtu zwykłego też jeszcze nie podawałam, chociaż miał kilka razy deserek owocowy z jogurtem, ale ze słoiczka.

Dla mnie mleczno to mleczno, a jogurt jest z 11tym dopiero

to co rozumiesz pod stwierdzeniem deser mleczno-owocowy (zamiast kaszki) ? - więc nie jest tu mowa o kaszce, bo mo nic innego poza jogurtem nie przychodzi do głowy, no chyba nie chodzi o mleko z owocami :confused:. Z resztą na tych jogurtach dla dzieci jest napisane, że po 9 miesiącu.

Ja też mam w schemacie którym się posługuję jogurt od 11 miesiąca ;P Produkty spożywcze w diecie dziecka, które ukończyło 11 miesiąc życia. - osesek.pl - ciąża, noworodek, niemowlę, wychowanie i rozwój dziecka, rozszerzanie diety
Myślę, że jednak jogurt taki specjalny dla dzieci np. misiowy jogurcik nestle różni się od tych normalnych jogurtów...mnie zdziwiło, że nie trzeba go trzymać w lodówce a przecież normalny jogurt trzeba...

edit: już doczytałam, niby nie trzeba w lodówce bo jest pasteryzowany. Tak czy inaczej ja ich nie używam bo mają dużo cukru w sobie. Poczekam jeszcze miesiąc i Majka dostanie zwykły jogurt :) A i co ważne, zwykłych jogurtów nie powinno się podawać wcześnie dzieciom ze względu na wysoki poziom białka co źle wpływa na nerki.

Ostatnia edycja:
reklama
Ja tez poczekam z tymi jogurtami, teraz podaję słoiczkowe deserki z jogurtem lub twarożkiem.

Mam pytanie o wekowanie owoców, wiem że to już się pojawiło ale jeśli to nie kłopot to proszę mamy które wekują owoce o napisanie jak to robią, jakie owoce i czy to się nie psuje :-)

Do góry