reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

karmienie piersią i nie tylko

reklama
Druga zupa po krupniku, którą Dżon pożrał:)) - jarzynowa:))

Oprócz mieszanki warzywnej dorzuciłam kalafiorka i brokułka. Ugotowałam kluseczki, dodałam do miski z zupką, trochę zblendrerowałam, dodałam ciutkę kleiku ryżowego, żeby mi z łyżki nie spadało i młodemu po brodzie nie ciekło i dałam.
Wmłócił cały kubeczk 250 ml.:)

Teraz rozmrażam maliny i truskawki:)

Alcia proponuje tak ja ja to robiłam, do jedzenia z papki dodawałam łyżeczke z grudkami, i po kliku dniach zwiększałam ilość łyżeczek z grudkami a mniej było papki

nataliak lena nauczyla sie na chrupkach ;)
Z zupką i małą ilością grudek spróbuję! Dzięki! A jeżeli chodzi o chrupki, to jeszcze nic takiego nie serwowałam :no: Dałam mu jedynie "pierwsze ciasteczka" z Nestle chyba, ale pomemlał, oczywiście się zakrztusił i resztę zjadł pies! :tak: Identycznie jest z piętką od chleba. A Ty jakie chrupki dajesz?

Nikita dzięki za zainteresowanie, Leon nie je już praktycznie nic innego poza jogurtem, sliwkami i morelami i dziś znowu byl płacz przy kupie

Ale je to naprzemiennie, czy też wszystko jednego dnia wsuwa?
To codzienne menu:-)

Jak Wasze Dzieciaczki jedzą inne konsystencje niż papki? Nie wiem, jak mam nauczyć Mateusza, by chciał je jeść. Jak tylko poczuje grudkę, to mi się krztusi i ma odruch wymiotny i stanowczo zaciska buźkę przed kolejną łyżeczką. A grudeczki, to głównie malutkie rozdrobnione warzywa! Nic wielkiego! Macie jakieś pomysły?
Kuba tak ma, no i nauczyłam najpierw dodawałam kaszkę kuskus do zupki, potem taki drobny makaron-ryż, teraz kroje mu mięsko i tak uczę stopniowo. Owoców z grudkami nadal odmawia.

Nikita dzięki za zainteresowanie, Leon nie je już praktycznie nic innego poza jogurtem, sliwkami i morelami i dziś znowu byl płacz przy kupie
A właściwie to nasze maluchy nie za male na jogurt??

jogurty mozna dawac od 7miesiaca jesli dobrze pamietam.

Z zupką i małą ilością grudek spróbuję! Dzięki! A jeżeli chodzi o chrupki, to jeszcze nic takiego nie serwowałam :no: Dałam mu jedynie "pierwsze ciasteczka" z Nestle chyba, ale pomemlał, oczywiście się zakrztusił i resztę zjadł pies! :tak: Identycznie jest z piętką od chleba. A Ty jakie chrupki dajesz?

zwykle kukurydziane.

reklama
Do góry