dziś rano Tomek dostał 2 łyżeczki jajecznicy :-)
wziąl do buzi i zrobił MNIAM, MNIAM :-)
U nas jajecznicę wyżera mi już od kilku weekendów z talerza.....
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
dziś rano Tomek dostał 2 łyżeczki jajecznicy :-)
wziąl do buzi i zrobił MNIAM, MNIAM :-)
Alcia proponuje tak ja ja to robiłam, do jedzenia z papki dodawałam łyżeczke z grudkami, i po kliku dniach zwiększałam ilość łyżeczek z grudkami a mniej było papki
Z zupką i małą ilością grudek spróbuję! Dzięki! A jeżeli chodzi o chrupki, to jeszcze nic takiego nie serwowałam Dałam mu jedynie "pierwsze ciasteczka" z Nestle chyba, ale pomemlał, oczywiście się zakrztusił i resztę zjadł pies! Identycznie jest z piętką od chleba. A Ty jakie chrupki dajesz?nataliak lena nauczyla sie na chrupkach
U nas jajecznicę wyżera mi już od kilku weekendów z talerza.....
To codzienne menu:-)Ale je to naprzemiennie, czy też wszystko jednego dnia wsuwa?
Kuba tak ma, no i nauczyłam najpierw dodawałam kaszkę kuskus do zupki, potem taki drobny makaron-ryż, teraz kroje mu mięsko i tak uczę stopniowo. Owoców z grudkami nadal odmawia.Jak Wasze Dzieciaczki jedzą inne konsystencje niż papki? Nie wiem, jak mam nauczyć Mateusza, by chciał je jeść. Jak tylko poczuje grudkę, to mi się krztusi i ma odruch wymiotny i stanowczo zaciska buźkę przed kolejną łyżeczką. A grudeczki, to głównie malutkie rozdrobnione warzywa! Nic wielkiego! Macie jakieś pomysły?
A właściwie to nasze maluchy nie za male na jogurt??Nikita dzięki za zainteresowanie, Leon nie je już praktycznie nic innego poza jogurtem, sliwkami i morelami i dziś znowu byl płacz przy kupie
A właściwie to nasze maluchy nie za male na jogurt??
Z zupką i małą ilością grudek spróbuję! Dzięki! A jeżeli chodzi o chrupki, to jeszcze nic takiego nie serwowałam Dałam mu jedynie "pierwsze ciasteczka" z Nestle chyba, ale pomemlał, oczywiście się zakrztusił i resztę zjadł pies! Identycznie jest z piętką od chleba. A Ty jakie chrupki dajesz?