reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

karmienie piersią i nie tylko

mam ogromne guzy tarczycy z jakimiś zmianami, więc tarczycę mam do usunięcia na "już", po biopsji umówiłam się z moim endo, że karmię piersią do 6 mies i jak skończę karmic szybciutko przychodzę po skierowanie na operację, bo "nie ma na co czekac":/

Oj. Współczuję, ale mam nadzieję, że wszystko będzie OK. Ja miałam kiedyś guzek w piersi, "odkryty" przed wakacjami (przez moejgo chłopaka:-D, pasjonata medycyny, aktualnie lekarza z dyplomem:-D), lekarze zrobili biopsję, powiedzieli, że decyzja należy do mnie, zostawić czy usuwać, ale spokojnie mogę ją podjąć po wakacjach. Oczywiście stwierdziłam, że usuwam, ale na zabieg umówiłam się po wakacjach- i co? Guzek powiększył się kilkukrotnie! Więc gdybym zdecydowała, że nie usuwam, zostawiam i skontrolował się np. za rok, mogłoby by być średnio.. Także zapisuj się na zabieg i trzymam kciuki!!!!

reklama
estargon- szybciutko ! wiem, że problem jest w karmieniu Karolka no ale niestety musi się przestawić ! Trzymam kciuki za Was !

nataliak - my też kupujemy mineralną wodę małemu, tez nie mam sumienia mu dawać kranowego syfu ;/ i właśnie się chciałam zapytać jakie wody mineralne kupujecie, bo na pewno są lepsze i gorszę..

my zawsze kupywaliśmy coś w stylu żywca ale nie pamiętam nazwy, a teraz mamy aqua .... i mimo to gotuje ale potem tylko podgrzewam jak robie mu jeść.

mamy karmiące PIERSIĄ ile razy Wasz maluch dostaje cyca w ciagu dnia??
bo ja złapałam się na tym, że Tomek jest karmiony wieczorem i w nocy, no chyba, że nie idziemy na spacer, to dostaje cyca do spania w dzień, ale ogólnie to jest tak:
rano jest najedzony po nocy,
około 10-11 dostaje pół słoiczka z owocami
koło 14-15 pół słoiczka obiadku
17-18 max 18.30 kaszkę około 130 ml
i po kąpieli cycuś właśnie hmmmmmm

u nas rano ok 8-9 cyc i uspypia żeby dospac nockę.
ok 11 obiadek
ok 13 cyc i zasypiamy na drzemke poludniowa.
ok 15 owoc,
17 cyc
czasem 19 troche cycka
20-20,30 cyc i idziemy spac.

Od dzis wprowadzamy kaszke o 19 wiec zostana nam 3 karmienia plus nocka (zwykle cyc 2-3 razy).
W dzien staram sie podawac wode albo herbatke do picia, ale jak nie chce to zcasem ponadlanowo tez jest cyc.

dzisiaj próbowaliśmy zupki pomidorowej, mały dostał parę łyżeczek i się rozpłakał, że już koniec. Bardzo mu smakowała (mnie zresztą też;), bo świetnie doprawiona.

moja mala im wiekszą paciaję i mniej doprawiona ugotuje tym chetniej je. Ostatnio zupka wielowarzywna byla super-naprawde smaczna chociaz bez przypraw typu sól czy pieprz, a mala ja plula ;/ Za to zestaw marchew, ziemniak, kurczak wsuwa bez mrugniecia okiem.

Moja córcia miała coś co wydawało mi się kolką, coś - bo ta rzekoma "kolka" była tylko 2 dni.. więc tak naprawdę do dziś niewiem co to było. A co do karmienia piersią, to jak najdłużej natura pozwoli ;) uważam że nie ma lepszego pokarmu + wygoda! zawsze pod ręką, odpowiednia temperatura i tyle ile trzeba ;)

Wiem, że są dobre mleka modyfikowane, ale uważam, że nic nie zastąpi mleka matki..

I chyba można się "poświęcić" parę miesięcy, chociaż co to za poświęcenie - mleko zawsze pod ręką, tyle ile trzeba, odpowiednia temperatura, nic nie trzeba gotować - sama wygoda! a że mleko tryska? są wkładki i laktatory ;)
www.mama-uli.blogspot.com

uważam że każdy ma własne zdanie na ten temat, sam podejmuje decyzje i decyzje ta nalezy uszanowac.
Mamo-uli bez obrazy, ale mam wrazenie ze karmisz piersia, nie sprawia ci to radosci, albo jest to uciazliwe, i sama siebie chcesz przekonac do tego ze to najlepsze dla dziecka.

Jeju Tysia, a co to za napastliwość?? Dziewczyna napisała przecież, iż jest to jej własne zdanie a Ty jej pseudo-psychoanalizę trzasnęłaś.
Każdy ma prawo na forum wyrazić własną opinię. Looz...

wiesz co, oligocenka nie jest do końca przebadana. Na naszej studni kiedyś wisiała kartka, że się nie nadaje dla dzieci, właśnie ze względu na brak badań.
Ponadto z oligocenką jest taka lipa, ze jest świeża tylko 24h.

dobrze wiedziec, w takim razie zostajemy przy mineralce.

i właśnie się chciałam zapytać jakie wody mineralne kupujecie, bo na pewno są lepsze i gorszę..

od poczatku tylko zywca ale myslelismy o zmianie na cos tanszego pod warunkiem ze sklad bedzie ok. mamy teraz lidla pod nosem i tam jest ponoc jakas dobra i tania woda w baniaczkach.

reklama
Dziewczyny Nadunia nic już nie chce jeść :-( Wczoraj wprowadziłam jej mięsko,to pluła nim na odległość,dziś dostała pierwszy raz kaszkę,to samo,na obiad dostała słoiczek z szynką i brokułami,znów plucie,krztuszenie i płacz.Co ja mam zrobić ? W dzisiejszym obiadku była kaszka manna i ma czerwoną wysypkę na twarzy (czoło i policzki).Nadia chyba umrze z głodu,bo żyje tylko cycem :-( A gluten trzeba odstawić,chociaż dziś pierwszy raz był :-(

Do góry