reklama
madziamadzia
Fanka BB :)
Ja też jestem tego zdania: każdy ma wybór, a najważniejsze, żeby mama była zadowolona i dziecko szczęśliwe ;-)hmm mnie tam jakoś wygodnie nie było, na szczęście kazdy ma wybór ( choć nie zawsze), ja tam jestem zadowolona z karmienia butelką
Elwiwas nie tylko Ty ;-) Ja też wolę gotować wodę każdego dnia rano, potem szykować mleko, myć butelki i zabierać na każdy wyjazd, niż karmić piersią
wyczuwam delikatną ironie
wiolan
PODWÓJNA MAMA
na naszym na 2 jest napisane, że od 6 miesiąca (nie po 6 miesiącu), więc pewnie u was tym bardziej.. ale na poczatku choć przez tydzień pwoinno sie jakby wprowadzać mleko.. choć nie we wszystkich jest to wymagane.. zależy pewnie też co pediatra powie... czy powoli wprowadzac mieszając czy od razu można przejść..Dziewczyny czy jeśli jutro Majka ma równo 6 miesięcy to od jutra możemy używać już mleka następnego? Może głupie pytanie ale już mi się pochrzaniło jak to jest z tymi miesiącami ;P
elwiwas: nie sądzę aby madzimadzia pisała to z ironią.. ona też butelkowa przecież od dawien dawna...
Wiem, że są dobre mleka modyfikowane, ale uważam, że nic nie zastąpi mleka matki..
I chyba można się "poświęcić" parę miesięcy, chociaż co to za poświęcenie - mleko zawsze pod ręką, tyle ile trzeba, odpowiednia temperatura, nic nie trzeba gotować - sama wygoda! a że mleko tryska? są wkładki i laktatory
Niby czemu nic nie zastąpi mleko matki ? ja tam się wyleczyłam już z tego stwierdzenia.
Nie zgodzę się, że zawsze tyle ile trzeba jest mleka w cycochach
Zanim włożę cycka do laktatora to już spryskam połowę pokoju
A dla mnie wygodą jest dać dziecku z butelki
Alis - mu już kilka dni temu jedziemy na drugim mleku i nie było żadnych wcześniej podejść, ale będziemy przechodzić z pepti na mleko gerbera i mam mu dawać codziennie po ok 30ml i obserwować.
wiolan - aha
wiolan - aha
reklama