reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

karmienie piersią i nie tylko

aga - Stachu to różnie. Ale usredniajac to tak:
7 - cycek
10 cycek, spacer
13 - obiad, ostatnio nie konczy wiec zaraz cycek bo głodny (długo je)
16- owoc, jak nie chce to cycek
18-kaszka na moim mleku, zjada 20-30ml z wielkiej łaski ;-)
19-20 cycek

Sa dni kiedy chce jesc co dwie godziny, sa takie kiedy po 3,5-4 ja mu daje sama bo nie wykazuje checi. Wolna amerykanka.

a w nocy to juz inna bajka...

Ostatnia edycja:
reklama
aga- u nas czasem je długo i widać, że głodny a czasem to chyba pić mu się chce tylko (wody nie lubi, po herbatkach ulewa)
Wieczorem, po kapieli to co innego, jest rytuał cyckania i koniec. Choćby jadł na 5 minut przed kąpielą, po też musi być i już.

Aga a u Was z kolei tak mało mam wrażenie
U nas wygląda tak :
Ok 6 tej cyc
ok 9tej cyc
ok 12tej cyc
ok 15 obiadek ok 140-150 ml zupki która najczęściej sama gotuję
ok 17 jabłko ugotowane z kaszką wychodzi ok 100-110 ml
ok 19cyc bardziej aby się przytulić i wyciszyć
ok 22 180 Nan na dobranoc
i w nocy jedno karmienie, bardziej przytulenie
Przy cycu jest ok 5 minut :-)

Aga u mnie cyc jeszcze tak średnio 6 razy dziennie i często w nocy,ale najwięcej z tego zajada po spacerku,wieczorem i w nocy,a reszta to do popicia albo relaksu.W południe podajemy obiadek a po południu deserek.

Chrupcia jak przygotowujesz kaszkę na swoim mleku?Jaką robisz?

Nawiązując jeszcze do rozmowy na zakupowym wątku,to Mateusz ma już cztery ząbki,ale jeszcze nie podawałam mu nic w kawałkach.Jak mu się trafi coś większego w zupce,albo jak ma gęsty pokarm to się krzywi i wypluwa,także się zastanawiam czy próbować czy nie.Trochę się boję właśnie,że się zakrztusi...

mamy karmiące PIERSIĄ ile razy Wasz maluch dostaje cyca w ciagu dnia??
bo ja złapałam się na tym, że Tomek jest karmiony wieczorem i w nocy, no chyba, że nie idziemy na spacer, to dostaje cyca do spania w dzień, ale ogólnie to jest tak:
rano jest najedzony po nocy,
około 10-11 dostaje pół słoiczka z owocami
koło 14-15 pół słoiczka obiadku
17-18 max 18.30 kaszkę około 130 ml
i po kąpieli cycuś właśnie hmmmmmm
aga u nas roznie al emniej wiecej tak:
rano ok 9 cyc i czasem zje sporo a czasem tylko ciumknie kilka razy zalezy jak sie budzil na jedzonko w nocy
potem ok 11-12(zalezy czy wczesniej duzo zjadl) cyc i idziemy zwykle na spacerek:)
ok 14-15 zupka(osttanio zjada ok 150ml takiej domowej) i po ok godzinie zwykle doprawia cycem
ok 17:30-18:00 pól sloiczka owockow+ jedno ciasteczko rozkruszone( a dokladniej rozwalkowane;))
o 19 kapiel i potem cyc na dobranoc choc czasem jak zje owocki wczesniej albo ma glodny dzien to jeszcze przed kapiela kilka lykow mleka wciaga:)
a nocki rozne sa..

aga- u nas czasem je długo i widać, że głodny a czasem to chyba pić mu się chce tylko (wody nie lubi, po herbatkach ulewa)
Wieczorem, po kapieli to co innego, jest rytuał cyckania i koniec. Choćby jadł na 5 minut przed kąpielą, po też musi być i już.
:-D skad ja to znam:-D

mamy karmiące PIERSIĄ ile razy Wasz maluch dostaje cyca w ciagu dnia??
bo ja złapałam się na tym, że Tomek jest karmiony wieczorem i w nocy, no chyba, że nie idziemy na spacer, to dostaje cyca do spania w dzień, ale ogólnie to jest tak:
rano jest najedzony po nocy,
około 10-11 dostaje pół słoiczka z owocami
koło 14-15 pół słoiczka obiadku
17-18 max 18.30 kaszkę około 130 ml
i po kąpieli cycuś właśnie hmmmmmm

U mnie cyc 6-8 razy na dobę,czasem nawet do 10,dzisiaj już 4 razy był,z tym, że Nadia za bardzo nie chce pić herbatek, a o sokach nie ma mowy...więc zostaje tylko cyc...

dzisiaj próbowaliśmy zupki pomidorowej, mały dostał parę łyżeczek i się rozpłakał, że już koniec. Bardzo mu smakowała (mnie zresztą też;), bo świetnie doprawiona.

reklama
Do góry