reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

karmienie piersią i nie tylko

reklama
ostatnio cos jej sie tak popsulo.juz jej robie prawie godzine po przebudzeniu np budzi sie o 8 daje jej mleko o 9 i nie chce,dopiero kolo poludnia zjada zupke.ostatni posilek ma o 20 wiec zazwyczaj nie je nic prawie 15h .

ostatnio cos jej sie tak popsulo.juz jej robie prawie godzine po przebudzeniu np budzi sie o 8 daje jej mleko o 9 i nie chce,dopiero kolo poludnia zjada zupke.ostatni posilek ma o 20 wiec zazwyczaj nie je nic prawie 15h .

wszystkim chyba wiadomo, ze dziecku (dorosłemu też przecież) układ pokarmowy w nocy słabiutko pracuje.. jak ją napoisz tym mlekiem z kaszką, to uczucie sytości moze zostać na bardzo długo.. a musisz jej tą kaszke do wieczornego mleka dodawać??? może przespi na samym mleku całą noc??

wszystkim chyba wiadomo, ze dziecku (dorosłemu też przecież) układ pokarmowy w nocy słabiutko pracuje.. jak ją napoisz tym mlekiem z kaszką, to uczucie sytości moze zostać na bardzo długo.. a musisz jej tą kaszke do wieczornego mleka dodawać??? może przespi na samym mleku całą noc??

:) na 180ml sypie jej 2 płaskie łyzki kaszki to jest dosc rzadka bo gestej nie tknie,a na samym mleku to ledwo 3h wytrzymuje

mamy karmiące PIERSIĄ ile razy Wasz maluch dostaje cyca w ciagu dnia??
bo ja złapałam się na tym, że Tomek jest karmiony wieczorem i w nocy, no chyba, że nie idziemy na spacer, to dostaje cyca do spania w dzień, ale ogólnie to jest tak:
rano jest najedzony po nocy,
około 10-11 dostaje pół słoiczka z owocami
koło 14-15 pół słoiczka obiadku
17-18 max 18.30 kaszkę około 130 ml
i po kąpieli cycuś właśnie hmmmmmm

mamy karmiące PIERSIĄ ile razy Wasz maluch dostaje cyca w ciagu dnia??
bo ja złapałam się na tym, że Tomek jest karmiony wieczorem i w nocy, no chyba, że nie idziemy na spacer, to dostaje cyca do spania w dzień, ale ogólnie to jest tak:
rano jest najedzony po nocy,
około 10-11 dostaje pół słoiczka z owocami
koło 14-15 pół słoiczka obiadku
17-18 max 18.30 kaszkę około 130 ml
i po kąpieli cycuś właśnie hmmmmmm

a czemu po pol sloiczka?? nie wcisnie wiecej czy co????

wiolan owoców za chiny więcej nie zje,
a obiadku to różnie zależy jak mu podpasuje dziś zajdł cały mały słoiczek gerbera 130g
ale więcej raczej nie, choć na siłę pewnie bym wcisnęla :-p, ale jak odwraca główkę i już nie chętnie otwiera buźkę, to nie nalegam

reklama
Dorian na początku zajadała się owockami a teraz mu chyba przeszło bo przeważnie zostawia deserek i muszę kończyć za niego ;)

Do góry