reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

karmienie piersią i nie tylko

eee, Lenkaa, a nie gmo?
z mięsem nie chodzi o to, żeby konserwantów nie miało, a o to, żeby np świnki nie były sztucznymi paszami napychane, a niestety wszystkie hodowane w celu oddania do rzeźni są na takich dietkach paszowych. Moi teściowie hodowali do rzeźni i taka sztuka (100 kg- bo za takie najlepiej płacą) na paszy w niecałe pół roku osiągała swoją wagę, natomiast hodowana dla własnych celów w 2 lata dobija do setki. Jest różnica? (to tak jak z pangami, bleee) a poza tym mięso na paszy ma inny smak (o odchodach nie wspomnę:p)

reklama
NIe - właśnie chodzi o mmo - jak to się mówi - psa z budą mielą ;). Co do świń, to się zgodzę, wieprzowiny nie zamierzam dziecku dawać na razie. Kurczaki też nie cieszą się u mnie zbytnim zaufaniem, już prędzej indyk.

nie mmo tylko mom czyli mieso oddzielone mechanicznie a gmo to organizm zmodyfikowany genetycznie.

mechaniczne oddzielanie miesa od kosci polega na wrzuceniu do specjalnej maszyny wypatroszonego i oskorowanego zwierzatka, efektem koncowym jest papka powstala po zmieleniu wszystkiego co maszyna oddzieli od kosci czyli nie tylko miesa. bon appetit!;)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
bleh...

odebrała dziś zamówionego w zeszłym tygodniu królika w sklepie eko.

Mo żesz k... jak rzeźnik się czułam... Myślałam (nie wiem czemu), że to jak kurczak czy indyk kawały mięcha będą i tyle a to ledwo co na kościach trochę było i generalnie kształt zwierzaka miało. Masakra...

Witam w klubie, ja też dziś odebrałam zamówionego króliczka i wrażenie porażające - to fakt. Zwłaszcza ten łysy ogooonek :no: No ale czego się nie robi dla dziecka...

A ja jutro zrobię pierwszą zupkę swoja.Bo jak sobie obliczylam ile to wyniesie to ja dziękuje.A tak wogole to moja corka jest wybredna nie lubi słoiczkow z firmy bobovita tylko gerber.
No i no i moja córeczka kochana załapała w końcu butelkę z mleczkiem hipp.Ale te mleko śmierdzi.Na dniach będę ja odstawiać od cyca.
Dziewczyny a w tym wieku to ile wasze pociechy pija mleka.Bo moja to nie dużo ,jak na razie najwięcej mi wypiła 110 ml a przed spaniem dostała 80 ml ale wcześnie cyca jeszcze dostała
I dziękuje dziewczyny za doradzenie tego mleka a zwłaszcza Afi tobie:tak:

reklama
Do góry