reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

karmienie piersią i nie tylko

reklama
Aaa rozumiem, że wszystkie kaszki mają w swojej zawartości mm albo są do zrobienia na mm lub własnym? Nie ma czegoś takiego jak kaszka zupełnie bez mleka???

Jest - sinlac, bez mleka, bo przeznaczony głównie dla alergików, ale zdrowemu dziecku też nie zaszkodzi ;) Jest robiony na wodzie - w składzie ma mączkę ryżową i mączkę chleba świętojańskiego. W smaku jest słodkawy.

kurcze dziewczyny jak się wam udaje przestrzegać godzin karmienia???
u MNIE tak się nie da:( bo dla mojej Majki głównym i podstawowym jedzeniem jest moje mleko;///
Zje trochę owocków troszkę kaszki troszkę zupki ale to wszystko troszkę:(
A na pewno nie zje od razu 260 ml mleka...ona je częściej a mniej.

Ja nie ma stałych godzin karmienia. Tyle że zupka zwykle 10-11, owoce 15-17, a cyc kiedy chce i ile chce. A co do tego że mało je to spokojnie, przyjdzie na nia czas. MNoja mała tez jadla malo zupek a teraz wcina ponad 100 ml. Spróbuj jarzyny z królikiem z Hippa - doatsłam je w paczce z Hippa wiec dalam malej-jadla az sie uszy trzesly

Kurcze jest z glutenem. No ale ja już gluten od 1,5 tyg podaję i nic się nie dzieje. I co teraz kupić bezglutenową?

gluten podaje sie w malych ilosciach przez 2 miesiace karmiac piersia, 4 miesiace karmiac mm. NIE BEDZIE REAKCJI ALERGICZNEJ. Ta ekspozycja na gluten jest po to zeby organizm sie przywyczail i nauczyl sobie z nim radzic a co za tym idzie aby zapobiec celiakli.

Podałam dziś mojej Mai zupkę warzywną z kurczakiem...zjadła 4 łyżki z czego połowa była na bluzce, buzi i śliniaku:pPP
Ale jutro znowu spróbujemy mam nadzieję że polubi:)

polubi.... ;)

Dzis rano spróbowałam Małej dac Nan2pro i guzik...cos tam lykneła ale guzik z tego bedzie.....kaszki boboity wcina ale to draństwo takie słodkie!!! próbowałyscie innych mlecznych, czy któreś nie sa takie słodkie?> przeciez to jakaś masakra!

pobodno Nestle jablkowo-ryzowa jest niesłodka. Nie probowalam jeszcze ale pytalam o to samo i Nataliak mi mówiła o tej kaszce.

nataliak Ty chyba kiedyś pisałaś, że zamiast kaszki manny (z glutenem) można podac kleik ryżowy. Przepatrzyłam dzisiaj całą ofertę w kerfurze i nie znalazłam kleiku glutenowego, wszystkie są bez... Z jakiej firmy mam szukac?

Aaa rozumiem, że wszystkie kaszki mają w swojej zawartości mm albo są do zrobienia na mm lub własnym? Nie ma czegoś takiego jak kaszka zupełnie bez mleka???

No kaszka z zalożenia jest na mleku. To tak jak budyń - z założenia robi sie go na mleku, jak zrobisz na wodzie to juz kisiel bedzie.

u nas porażka z jedzeniem- mm nie, kaszek nie, więc glutenu nie wprowadziłam, mięso nie, zupki z żółtkiem z wielkim trudem zjadł jakieś 40 g...
owoce i jarzynówki je za to w 5 minut

kupiłam dzisiaj jakieś danie z łososiem, na słoiczku jest napisane, że po 5 miesiącu, ale nie wiem czy to nie za wcześnie? Podawała już któraś z was rybę?

ostatnio była dyskusja odnośnie jogurtów- dzisiaj kupiłam słoiczek z hippa z jogurtem i jogurciki Nestle ten:
Misiowy Jogurcik Nestl&eacute Gruszka
powinnam się spodziewac jakichś dziwnych reakcji??

Dziewczyny, czy Wasze Pociechy też miały straszne problemy ze zrobieniem kuupki po rozszerzeniu diety? My jemy nowości już 2 tydzień i było wszystko dobrze. Od 3 dni kupeczki nie było, a dziś rano w końcu się pojawiła w mega ilości i robiona ze sporym problemem i płaczem. Dodam tylko, że od 3 dni jedliśmy też po kilka łyżeczek jabłuszka, które przecież powinno ułatwić załatwianie się, a tu taki problemik :-(

estragon ---> ja ryby jeszcze nie daję, bo to dosyć silny alergen, a u nas to rozmaicie bywało.

Jak Karol nic nie chce jeść, tylko te owocki i warzywka, to nie pozostaje Ci chyba nic innego, jak dodawać samemu kaszki manny do tego co hrabia zechce akuratnie zjeść :-) i bedziesz miała ekspozycję na gluten.
Próbowałaś mu coś sama upichcić? Może na Twoją kuchnię się skusi ;-)

Ostatnia edycja:
Dziewczyny, czy Wasze Pociechy też miały straszne problemy ze zrobieniem kuupki po rozszerzeniu diety? My jemy nowości już 2 tydzień i było wszystko dobrze. Od 3 dni kupeczki nie było, a dziś rano w końcu się pojawiła w mega ilości i robiona ze sporym problemem i płaczem. Dodam tylko, że od 3 dni jedliśmy też po kilka łyżeczek jabłuszka, które przecież powinno ułatwić załatwianie się, a tu taki problemik :-(

miały - okazało się, że trzeba podawać duużo picia do tych nowinek. Teraz wypija, poza mlikiem, jeszcze 200-250 ml. herbatki i jest o.k.

Odnosnie wprowadzania glutenu, ja potrzebuje prosta instrukcje, jak krowie na rowie :sorry2:
Dziewczyny napiszcie mi prosze, jaka konkretnie kaszke manne moge dodawac do mleka? W ilosci 2-3 g? Moze byc taka: BoboVita kaszka manna wieloowocowa NOWOŚĆ! | Zobacz etykietę | Nasze produkty | BoboVita - Zawsze z Tobą, Mamo! ?

Bo ta: BoboVita mleczna kaszka manna, UNIKALNY SMAK! | Zobacz etykietę | Nasze produkty | BoboVita - Zawsze z Tobą, Mamo! jest juz na mleku, wiec jak mialabym ja dodac do mleka?

reklama
estragon ---> ja ryby jeszcze nie daję, bo to dosyć silny alergen, a u nas to rozmaicie bywało.

Jak Karol nic nie chce jeść, tylko te owocki i warzywka, to nie pozostaje Ci chyba nic innego, jak dodawać samemu kaszki manny do tego co hrabia zechce akuratnie zjeść :-) i bedziesz miała ekspozycję na gluten.
Próbowałaś mu coś sama upichcić? Może na Twoją kuchnię się skusi ;-)

no niestety cwaniaczek wykryje najmniejsze ilości kaszki w jedzonku i za nic w świecie tego nie zje
gotowac nie próbowałam, ale nie chcę go przyzwyczaic do gotowanego, bo później może byc kłopot i słoiczków już nie dotknie, a ja z kuchnią nie jestem "za pan brat", a poza tym nienawidzę taj małej, zagraconej kuchni:///

Do góry