reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

karmienie piersią i nie tylko

Jezeli chodzi o mleka kupowane w aptece dla alergikow to u nas tez jest tak jak pisze Komi. Dziecko musi isc do szpitala do specjalisty, gdzie specjalista zleca pobranie krwi w szpitalnym labolatorium. Jezeli badanie krwi wykaze alergie na proteiny krowiego mleka to wtedy ten specjalista przepisuje recepte na takie mleko dla alergikow, tutaj najpopularniejsze z takich mlek to Progestimil. I wtedy Kasa Chorych zwraca 70% za to mleko i z kieszeni placi sie tylko 30%. To mleko jest chyba na bazie soi, sojowe.
Najlepiej to jak najdluzej karmic piersia wtedy nie ma zadnych alergii i ekonomicznie jest.;-)

reklama
powiedzcie mi ile jedza wasze pociechy..
ja musze mojego malego dokarmiac na raz zjada 100 mil i za jakas godzinke przed spaniem znowu 100 mil okolo godziny 9 -tej pozniej Budzi sie o 1-ej i je 90 mil pozniej o 4 tej je 100 mil i o 7 -ej rano 60 mil tak wygladala moja dzisejsza noc nie wiem czy to nie za duzo..

Dziewczyny znalazłam chwilkę i mam do was ogromą prośbę, czy któraś z was miała problemy z hemoroidami????:szok:
Niestety przy tak długim porodzie nie omineła mnie ta dolegliwość i nie mam pojęcia jak sobie z tym poradzć a boli 100 razy gorzej jak szew po nacięciu!!!:wściekła/y::wściekła/y:

Bardzo dziękuję za podpowiedzi!!!

P.S Mam nadzieję że w odpowiednim wątku piszę:sorry2:

Dziewczyny znalazłam chwilkę i mam do was ogromą prośbę, czy któraś z was miała problemy z hemoroidami????:szok:
Niestety przy tak długim porodzie nie omineła mnie ta dolegliwość i nie mam pojęcia jak sobie z tym poradzć a boli 100 razy gorzej jak szew po nacięciu!!!:wściekła/y::wściekła/y:

Nie jestem pewna czy to odpowiedni wątek, ale polecam POSTERISAN H (jest w maści i czopkach) ale na receptę. Bez recepty kupisz zwykły POSTERISAN, ale on nie łagodzi tak dobrze dolegliwości... :/

C
Asia k,krewetka ja też się zastanawiam jak to teraz u mnie będzie z karmieniem,bo ja też raczej cc.Kiedy przynoszą dziecko do karmienia po cc?

ja dostalam mala do karmienia w 2 dobie bo byłam na lekach i wczesniej nie mogala, ale co z tego skoro pokarmu nie mialam? pokazal sie w 3 dobie ale mam go za malo i obawiam sie ze niedlugo zaniknie :-(

powiedzcie mi ile jedza wasze pociechy..
ja musze mojego malego dokarmiac na raz zjada 100 mil i za jakas godzinke przed spaniem znowu 100 mil okolo godziny 9 -tej pozniej Budzi sie o 1-ej i je 90 mil pozniej o 4 tej je 100 mil i o 7 -ej rano 60 mil tak wygladala moja dzisejsza noc nie wiem czy to nie za duzo..

u mnie roznie czasem 90 czasem 120 i jeszcze sie domaga:szok: , czasem 60 ale to juz bardzo rzadko, średnio co 3h

Ja polecam zel EMORECT

krewetka a nie nakręcasz laktacji laktatorem? Ponoć właśnie idealny na rozkręcenie laktacji jest elektryczny medeli, a z tego co pamiętam, to nabyłaś właśnie ten i jak napisałas że masz problemy z pokarmem to od razu pomyślałam że akurat tu trafiłaś z zakupem. Może skontaktuj się z jakimś doradcą laktacyjnym w swoim mieście albo idź do poradni - nawet przyszpitalnej żeby opracowali jakiś plan rozkręcenia.

lenkaa ja mieszkam na wsi :) wiec o doradce laktacyjnego trudno, w szpitalu mialam wspaniala babka od tego i staram się stosować jej wskazówki...

co do pokarmu to owszem staram się ściągać- cokolwiek, ale od początku jest bardzo mało pokarmu np jak ściągnę wieczorem ok 18 to rano nadal piersi miękkie i pokarmu max 100ml, pozatym nie bardzo jest czas siedzieć z laktatorem bo albo mala placze, alo karmienie, albo pranie , itd i na nic nie ma czasu, staram sie odciagac przynajmniej 3-4 razy dziennie cokolwiek, Medela sprawdza sie rewelacyjnie, ale jedno sciagniecie zajmuje min 40min a doba ma tylko 24h niestety :(

reklama
o kurczaki - 40 min :szok:
Ja właśnie przyswajam książkę "zaklinaczka dzieci" Tracy Hogg i tam autorka pisze trochę n/t problemów z laktacją i jak sobie z nimi radzić - może zamówisz sobie coś z podobnych pozycji?
Z tego co wyczytałam to przy małej ilości pokarmu ważne jest opróżnianie piersi do samego końca - tzn jak mała już się naje piersią to zaraz bierz laktator i odciągaj z tej samej piersi pokarm do końca -żeby była zupełnie pusta i wysłała sygnał do mózgu że potrzeba więcej pokarmu, bo jak coś zostaje to jest to informacja do mózgu że maluch ma mniejsze potrzeby i jest mniejsza produkcja. Może spróbuj najpierw to wyciąganie na maxa a nie odciąganie jednej piersi od podstaw?

Do góry