reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

karmienie piersią i nie tylko

reklama
na jakich zasadach to dziala ze niektorzy kupuja mleko modyfikowane w aptekach na recepte za kilka zl?
a na takich zasadach:-)

juz ci mowie,moj synek jest alergikiem,ma zaswiadczenie od alergologa o skazie na mleko krowie,czyli jest to choroba przewleka i w recepcie ma literke P i z taka literka mleka sa w 50% refundowane przez NFZ i jak np mleko mego synka kosztuje np aptece bez recepty 16 zl to ja place za nie 8 zl:-)

wiolan pokarm jest, ale malo, odciagam idaje z butli, tak mniej wiecej starcza na co 2 karmienie, mala nie chce ssac piersi, a na dodatek płaskie brodawki, buuu ja juz nie mam siły

nie poddawaj sie wiem co mowie,sama bardzo szybko zrezygnowalam z karmienia piersia,poddalam sie nie majac juz sily a potem bardzo tego zalowalalam,teraz bede bardziej sie starac,chodz napewno kryzys laktacyjny moze byc to iem ze chce karmic piersia,a mala upodobala sobie juz butle wiec z cycka rezygnuje,w butli nie musi sie tyle nameczyc jak z piersia

a na takich zasadach:-)
juz ci mowie,moj synek jest alergikiem,ma zaswiadczenie od alergologa o skazie na mleko krowie,czyli jest to choroba przewleka i w recepcie ma literke P i z taka literka mleka sa w 50% refundowane przez NFZ i jak np mleko mego synka kosztuje np aptece bez recepty 16 zl to ja place za nie 8 zl:-)

a musi byc jakis powod czy to zalezy od pediatry i mozna sie dogadac?:p bo 30zl za puszke to sporo.

zaswiadczenie musi byc od specjalisty nie od pediatry,teraz weszlo wlasnie cos takiego ze musi wydac opinie specjalista i wtedy takie zaswiadczeie zanosi sie do poradni i peiatra przypina do karty i wtedy dopiero moze wypisac recepte z ta literka P,a co to za mleko za 30 zl???? nie kazde mleko np sprzedawane w aptece jest refundowane

krewetka ja co prawda jestem jeszcze zielona w temacie ale napiszę to, czego dowiedziałam się w szkole rodzenia.. babka od laktacji opisywała dokładnie ten sam problem, z którym Ty walczysz.. podobno dobrze jest przykładać dziecko do piersi nawet na sucho żeby maluch oswoił się z tą okolicą, później powoli smarować brodawkę razem z otoczką mlekiem, w końcu delikatnie próbować wsunąć tę część do buzi dziecka..
wymaga to oczywiści ogromnej cierpliwości i nie stanie się to w 2 czy 3 dni ale myślę, że warto spróbować

reklama
zobaczymy jaki bedzie pediatra ale mam powazne argumenty jakby co ;P oczywiscie mam nadzieje ze nie wczesniej niz po pol roku bedzie nam to mleczko potrzebne.

nataliak-ale peiatra nie ma uprwanien do tego aby wystawiac recepte na mleko hipoalergiczne ,gdyby tak bylo tonie musialby lekarz wyyslac mnie do specjalisty,dodam ze nawet prywatny lekarz nie moze wystaiwc takiej recepty,

Do góry