reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

karmienie piersią i nie tylko

a mi jest smutno.
Co prawda dokarmiałam Natusię i właściwie powoli, bardzo powoli chcialam przestawiać na mm, ale nie chciałam przestać podawać cyca w ogóle.
Teraz muszę odciągać i wylewać mleko. Przez ten antybiotyk, który biorę.
Tak mi brakuje małej przyklejonej do cyca, mimo wszystko.

Pomijam już fakt, że nie lubię odciągać i niestety nie odciągnie się wszystkiego jak to potrafi maluszek. No i cyce bolą trochę.

----------

ja używam butelek TT i mam też jedną Lovi - aktywne ssanie. Mała ją lubi, bo szybciej leci ;)

reklama
ja teraz z innej beczki: czy któraś z mam które już rozszerzaja dietę gotują maluszkom, czy wszystkie dajecie słoiczki?

ja na razie sloiczki i to nie codziennie, ale zacznę gotować i będę pasteryzowala. Jednak dopiero wtedy, jak będzie można wprowadzać mięsko i więcej produktów. Bardziej się wtedy opłaca, wg mnie oczywiście.

Ola nie chciała słoiczków w ogóle, tylko moje zupki, a Alicja odwrotnie.

No właśnie ja słoiczków nie chcę dawać, a jesli już to sporadycznie. Wiem, że tak naprawde wystarczy ugotowac i zmiksować to, co dziecko juz moze jesc. Na razie marchewka i ziemniaczek. Wszedzie pisza ze można na poczatku też dynię dawać - no i tu jest pytanie jaka??? Każda nadaje się?
Jakie warzywa pożniej mozna próbować wprowadzać? Co najczęściej uczula?
Wiem, że można wiele inf znależć w necie, ale co innego czytać mądre porady specjalistów, a co innego usłyszeć poradę od doświadczonej mamusi ;)

a mi jest smutno.
Co prawda dokarmiałam Natusię i właściwie powoli, bardzo powoli chcialam przestawiać na mm, ale nie chciałam przestać podawać cyca w ogóle.
Teraz muszę odciągać i wylewać mleko. Przez ten antybiotyk, który biorę.
Tak mi brakuje małej przyklejonej do cyca, mimo wszystko.

Pomijam już fakt, że nie lubię odciągać i niestety nie odciągnie się wszystkiego jak to potrafi maluszek. No i cyce bolą trochę.

----------

ja używam butelek TT i mam też jedną Lovi - aktywne ssanie. Mała ją lubi, bo szybciej leci ;)
Tiger jak jak karmiłam Julię piersią i brałam antybiotyk, to mogłam ja normalnie karmić,lekarz mi przepisał taki antybiotyk, który można brać karmiąc piersią,wiec najlepiej zapytaj lekarza.
U mnie Nadia nie toleruje smoczka z TT ani dr.Brownsa,parę razy zassała rumianek z nuka (dziś 10 ml) i to mnie zastanawia, bo przecież nuk ma największe smoczki z butelek, które testowałam.A najlepsze jest to,że jak biorę butelkę w rękę, od razu jest krzyk;-)

Tiger jak jak karmiłam Julię piersią i brałam antybiotyk, to mogłam ja normalnie karmić,lekarz mi przepisał taki antybiotyk, który można brać karmiąc piersią,wiec najlepiej zapytaj lekarza.

Dziękuję, ale lekarka wiedziała, że karmię i mimo to powiedziała, że musi mi dać taki.
Może nie ma innego na zapalenie zatok :(
Trudno, musze się przemęczyć. Najwyżej skrócę branie do 4 dni, zamiast 5.
Potem mam zrobić dobę przerwy bez leku i zacznę znów karmić.

sprawdziłam wczoraj kwestię butelek:)- mleko z aventu nie poszło- herbatkę pije bez problemu, za to herbatki z dr brownsa nie chciał (pierwszy raz w życiu nie wypił herbatki!) wygląda na to, że jednak smoczek brownsa jest za miękki, mój dziec przecież nie jest stricte cyckowy, bo karmiony od urodzenia przez osłonki. Spróbujemy zatem butelkę TT i ewentualnie Medeli- tylko czy oni mają butelki i smoczki do karmienia? Mam laktator z medeli, ale nigdy nie zwracałam uwagi czy są butelki.

niezła cena tej butelki:/
zaczniemy w takim razie od TT, bo one koło 20 zł kosztują, a jak wydam 80 zł na samą butelkę i nie spasuje, to tylko strzelic se w łeb:p)

eee przecież butelkę mam od laktatora, to muszę poszukac tego czegoś na kształt smoczka:p

reklama
do słoiczków? jak one się nazywają?
znalazłam aukcję z samymi smoczkami do butelek medela- koszt jednego smoka 44 zł + przesyłka :o

Do góry