reklama
julita1212
Szczęśliwa mamusia:) Cudownej dwójeczki :*
Dziś dałam mojej Mai marcheweczke z jabłuszkiem i bardzo jej smakowało...a samej marchewki nie chce...
U nas dziś też była marchewka z jabłkiem![tak :tak: :tak:](https://www.babyboom.pl/forum/styles/default/xenforo/smilies/square/yes2.gif)
Mam pytanie czy wasze maluszki po zjedzeniu całego słoiczka dalej wyglądają na głodne? Simon jak skończy słoiczek to zaczyna krzyczeć. Daję mu wtedy do picia wodę albo soczek, ale wgląda na to że mu to ciągle nie wystarcza bo później jeszcze długo ciągnie smoka.
![tak :tak: :tak:](https://www.babyboom.pl/forum/styles/default/xenforo/smilies/square/yes2.gif)
Mam pytanie czy wasze maluszki po zjedzeniu całego słoiczka dalej wyglądają na głodne? Simon jak skończy słoiczek to zaczyna krzyczeć. Daję mu wtedy do picia wodę albo soczek, ale wgląda na to że mu to ciągle nie wystarcza bo później jeszcze długo ciągnie smoka.
wiolan
PODWÓJNA MAMA
właśnie ten z brownsa też jest taki bardzo mięciutki i zastanawiam się czy właśnie nie jest za miękki, bo ja cały czas karmię przez osłonki silikonowe, a te których używam (medela) są trochę twardsze niż smoczek z dr brownsa, spróbuję jeszcze podac mleczko z aventu, jak nie przejdzie, to kupię tę butelkę lovi, ale dopiero po 10, bo już bez kasy jestem, a mój mnie udusi, bo ostatnio za butelkę i smoczki zapłaciłam 80 zł:/
myślę, ze musisz popróbować.. ale nie rób jakiś wielkich zakupów.. po jednej sztuce.. po co jak nie podejdzie?? ale jak już zassa to potem zapewne jakikolwiek będzie mu smok pasował
chodzi io butelke Lovi aktywne ssanie? Czy sa jakies inne?
tak właśnie o te aktywne ssanie...
a mi jest smutno.
Co prawda dokarmiałam Natusię i właściwie powoli, bardzo powoli chcialam przestawiać na mm, ale nie chciałam przestać podawać cyca w ogóle.
Teraz muszę odciągać i wylewać mleko. Przez ten antybiotyk, który biorę.
Tak mi brakuje małej przyklejonej do cyca, mimo wszystko.
Pomijam już fakt, że nie lubię odciągać i niestety nie odciągnie się wszystkiego jak to potrafi maluszek. No i cyce bolą trochę.
----------
ja używam butelek TT i mam też jedną Lovi - aktywne ssanie. Mała ją lubi, bo szybciej leci![]()
przytulam.. wiem co czujesz, choć ja świadomie nie z musu rezygnuję z cyca, dla przyszłości... ale uwazam, że nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło... przestaniesz brac antybiotyk i mala powróci do cyca...
mnie też tej bliskości jednak brakuje... ale zdrowie moje tez jest ważne
sprawdziłam wczoraj kwestię butelek- mleko z aventu nie poszło- herbatkę pije bez problemu, za to herbatki z dr brownsa nie chciał (pierwszy raz w życiu nie wypił herbatki!) wygląda na to, że jednak smoczek brownsa jest za miękki, mój dziec przecież nie jest stricte cyckowy, bo karmiony od urodzenia przez osłonki. Spróbujemy zatem butelkę TT i ewentualnie Medeli- tylko czy oni mają butelki i smoczki do karmienia? Mam laktator z medeli, ale nigdy nie zwracałam uwagi czy są butelki.
i butelki i smoki są i dostaniesz je bez problemu Allegro.pl - aukcje internetowe, bezpieczne zakupy ale niestety cena takich akcesoriów dośc wysoka...
U nas chyba marchewka nie podchodzi.Zosia ładnie je,ale pozniej nią ulewa.Na razie damy sobie spokój z marchewą.
mi też mała po marchwi z ziemniaczkami ulała i to tak nieprzyjemnie.. na razie słoiczki warzywne idą w odstawkę... poczekamy z miesiąc.. potem popróbujemy....
katagorka20
Fanka BB :)
wiecie jak moje maleństwo teraz je rano około 7-8 mleko około 140ml
potem około 12.00 owocki z kleikiem ryzowym na mleku bebilon
14-15 obiadek(zupka)
i potem jakaś herbatka albo soczek owocowy
i o 19.-19.30 mleko okolo 140ml
kolo 1.00-.200 mleko 140ml
tak sobie teraz ustawila i nie bedzie mleka przez dzien i koniec
dzwonilam do pediatry i powiedziala że ważne że przez noc i rano i wieczorem je mleko i jak jej tak apsuje to mam jej na siłe nie wciskac mleka bo ładnie rośnie i przybiera
estragon
mamusia synusia:P
ja też chyba zacznę gotowac, warzywa mama zobligowała się kupowac w sklepie z ekologiczną żywnością, a że taki sklep jest niedaleko jej pracy, to przynajmniej nie trzeba będzie jeździc po całym mieście za jedną marchewką czy ziemniaczkiem.
reklama
evelinka
Fanka BB :)
Katagorka a co konkretnie wrzuciłaś do tej zupki i jaki składnik tłuszczowy(czy wogóle) dodałaś?