reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

karmienie piersią i nie tylko

Katagorka a co konkretnie wrzuciłaś do tej zupki i jaki składnik tłuszczowy(czy wogóle) dodałaś?
rany jak Ty późno na forum jesteś.. chłopaki pewnie pospali i masz chwilkę....
ja proponuję oliwę z oliwek, choć może ktoś ma większą wiedzę... ale wiem że do 3 roku mózg do prawidłowego swojego rozwoju potrzebuje tez masła.. takiego prawdziwego... nie margaryny, czy mixów..

reklama
U nas dziś też była marchewka z jabłkiem:tak:

Mam pytanie czy wasze maluszki po zjedzeniu całego słoiczka dalej wyglądają na głodne? Simon jak skończy słoiczek to zaczyna krzyczeć. Daję mu wtedy do picia wodę albo soczek, ale wgląda na to że mu to ciągle nie wystarcza bo później jeszcze długo ciągnie smoka.

moja po słoiczku jest głodna, ale tak jakoś po 30-60 minutach, a czasami szybciej. Daję wówczas oczywiście mleko.
zaraz po obiadku podaję herbatkę, ale najczęściej nie chce.

ja dałam pół łyzeczki prawdziwego masełka...ale stosować bedę zamiennie oliwe z oliwek:) wiecie widzę że gotowane przez mamusie zupki bardziej jej smakują:)))

ja też niebawem zacznę gotować, ale co???
Wiem, wiem pewnie coś znajdę, ale uwierzcie, że męczące jest to, jak ma sie wiele ograniczeń z powodu alergii.

Moją uczula nawet marchewka i to nawet mniejsza jej ilość w zupce jarzynowej.
A skąd wiem, że marchewka? Bo wyskoczył rumień alergiczny po zjedzeniu march+ziemniak, po zupce jarzyniowej też, a po dyni + ziemniak nie ma nic.

u nas wszystkie soczki zostały odrzucone więc pozostajemy przy herbatkach
ale co dziwne szpinak z ziemniaczkami zrobił furorę i Antoś wcinał z apetytem....

reklama
Do góry