reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

karmienie piersią i nie tylko

dziewczyny u nas narazie troche lepiej z ta butla maksymalnie dwa do trzech razy zjada mi po 120ml a tak to łyzeczka zjalda by wszystko i tyle ile by się jej dało...jej mam nadzieje że jej to minie ta awersja do butli!!! pediatra mówiła ze niestety tak się zdarza ale czemu nam??napewno nie jest chora ani glodna bo spi cale noce , no i teraz po butli spi juz 3 godzinki...dziewczyny wprowadzałyscie juz banana???
wczoraj zjadla mi 3/4 słoika marchewkowej z ryzem widac bylo że smakowało jej...a i z nowości herbatka malinowa z dzika roza bardzo jej podpasowala...(HIPP)

reklama
Komi super :tak::-D
Hanusia wczoraj dostała pierwszy raz herbatkę z Bobovity jabłko z melisą i tak jej smakowała, że 100ml wypiła:-D Dzisiaj będzie debiut z jabłuszkiem :tak:
A mleczko pije teraz po ok 150 ml 5-6 razy dziennie. Na noc i czasem rano 150 ml jest mało i pije razem ok. 200 ml

no to ma Hanusia apetyt:) fajnie...
moja do niedawna tez tak piła po 150ml ale 4 razy dziennie bo ona w nocy omija nawet 2 karmienia
a teraz tylko by łyzeczka je pasowała

a u nas nieciekawie z butla wczoraj i dzis rano straaaasznie chlustal,wrecz wymiotowal,noi byl meeega marudny,dostal cyca i sie uspokoil,wiec o co juz chodzi dla mego Damianka??? dzis rano nie chcial butelki w ogole,dostal cyca,zjadl i byl zadowolony,a ja po 3 godzinkach w 10 min sciagnelam 130 ml mleka!! SZOK:-) a potem jeszcze Damian sie najadl,nie wiem juz sama o co biega,gubie sie w tym:-(

a my żeby nie zapeszać chyba wracamy do normy:))) własnie zjadła jak dawniej po 5 godzinnej przerwie 150ml mleka z 1 miarka kleiku ryzowego:) i to bez placzu ani nic odrazu złapala smoka i raczkami objela butle i jadla...jej żeby juz wrociło wszystko do normy...

a u nas znowu niejadek, po nocy już nie zjada 160 tylko 130 i popołudniu tez nie chce jeść, zje o 13 130ml i do 19 nie chce nic zjeść, może uda sie wcisnąć słoiczek owoców

Krewetka: no to możemy sobie ręce podać.. moja też coś ostatnio słabo je... tyle że u mnie może przez to gardełko?? Ale to jeszcze małe klopoty w porównaniu z tym jak dziecko rośnie.. wtedy kłopoty rosną razem z nimi

a u nas nieciekawie z butla wczoraj i dzis rano straaaasznie chlustal,wrecz wymiotowal,noi byl meeega marudny,dostal cyca i sie uspokoil,wiec o co juz chodzi dla mego Damianka??? dzis rano nie chcial butelki w ogole,dostal cyca,zjadl i byl zadowolony,a ja po 3 godzinkach w 10 min sciagnelam 130 ml mleka!! SZOK:-) a potem jeszcze Damian sie najadl,nie wiem juz sama o co biega,gubie sie w tym:-(
bo dziecko musi się stopniowo przestawić na butelkę... nie zawsze jest tak jak my chcemy.. musisz stopniowo naprzemiennie buteleczkę wprowadzać.. jak nie chce to trudno.... ale często dzieci na początku wypluwają smoka z butli ale po paru chwilach załapują...

Ostatnia edycja:
Cześć dziewczyny, jestem nowa ale chciałabym się dołączyć.Lenka ma prawie 4 miesiące i karmie ją piersią. Chciałabym dawać jej spróbować coś nowego bo bardzo się przygląda jak coś jemy i oblizuje jak coś jej dam na palcu. Dałam jej jabłuszko z gerbera ale nie wiem czy to nie za wcześnie bo wieczorami się kręci i nie może zasnąć.

reklama
bo dziecko musi się stopniowo przestawić na butelkę... nie zawsze jest tak jak my chcemy.. musisz stopniowo naprzemiennie buteleczkę wprowadzać.. jak nie chce to trudno.... ale często dzieci na początku wypluwają smoka z butli ale po paru chwilach załapują...

tyle ze u mnie przeciez byl problem wlasnie przez butelke,damian ja polubil i potem cyca nie chcial,noi potem dlugo wracalismy do piersi a on od wczoraj nie rusza butelki w ogole! a cyce je!

Do góry