reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

karmienie piersią i nie tylko

reklama
dziewczyny, jak to jest u Was z tym podawaniem słoiczków??
wczorja pediatra pozwoliła jabłuszko podać, więc dzię próbowałam, przy pierwszej próbie skrzywił się tylko, ale zaczał machać łapkami, wyrywać mi łyżeczkę i krzyczeć, co nie powiem, ale zaczeło mnie stresować, potem zaczał pluć tym jabłkiem- więc nie połknął, więc ja zrezygnowałam,
młody pospał, terz postanowiłam ponownie próbę zrobić, podałam ciupkę na łyżeczkę, otworzył buzię i meeega ryk, jabłko wypluł na pół pokoju i zaczął płakać :no:
czy u Was też tak było, czy dzieciaczki chętnie jadły??

Mój przed chwilą zjadł cały słoik :-) Pierwsza łyżeczka przez skrzywione półotwarte usta a potem jak widział łyżeczkę idącą w kierunku buzi to rozdziawiał ją najbardziej jak umie i machał rączkami z radości ale, mój to ogólnie taki mały łakomczuszek:-D Nawet szpinak z ziemniaczkami mu pasuje co mnie cieszy:happy: Może spróbuj jabłuszko innej firmy? Podobno niektóre są słodsze, niektóre kwaśniejsze...

aga jablko z hippa jest slodkie, ja zawsze probuje kazdy nowy smak zanim dam leniuszkowi. mozliwe ze tomek nie chcial bo nie byl glodny a moze po prostu za wczesnie dla niego na nowosci. jesli dobrze pamietam to jabluszko po otwarciu mozna przechowywac 3doby wiec masz 4podejscia :) u nas wyglada to tak ze sloiczek warzywny leniuszek dostaje rano jak juz finalnie sie budzimy i wiem ze jest glodna a pol sloiczka owocow wieczorem przed kapiela, tak w ramach deseru bo raczej sie tym nie najada.

lenkaa* przypomnialo mi sie cos jeszcze, zamiast rozrabianej kaszki z glutenem mozna dac to: HiPP: Przysmak na Dobranoc HiPP - sa od 4miesiaca ale wynika to chyba z tego ze w niemczech sa inne normy zywieniowe i wczesniej sie gluten wprowadza, nam lekarka powiedziala ze spokojnie po 5miesiacu mozemy to dawac leniuszkowi.

Damian drugi dzien nie chce butelki,prubowalam i nie chce,czy to mm czy moje mleko nie chce pic z butelki:no:nie wiem co sie dzieje bo przeciez on tak "uwielbiam" ja wiec narazie karmie cyca

ale jeszcze przed nami jedzenie wieczorne :) wiec jest szansa że zje ze 150ml:)zauważylam że teraz ma mniejszy apetyt i jej wystarcza bo spi po 10godzin nawet w nocy:)
i to chyba przez ten zab co probuje sie wyrżnąć na dole

reklama
Do góry