reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

karmienie piersią i nie tylko

reklama
widzisz krewetka ja sobie porownalam ten nutricia z hippem i jest duza roznica jesli chodzi o mleko. nutricia do 6miesiaca samo mleko a potem tylko z kaszka albo kleikiem a hipp 7-8miesiac 3razy samo mleko i 9miesiac 2razy samo mleko, dopiero od 10miesiaca wylacznie z kaszka albo kleikiem.

hmmmmmmm to moj Damian powinien jesc juz 180 ml mleka? he on je 130 gora co 3-4 godzinki tak zle???

no wiec my jestesmy na mm w ciagnu dnia a od kapieli do poranka jest cyca:-) ciezko bylo podjac taka decyzje,ale juz widze ze mm mu slyzu,zaczelam miec chyba spokojne dziecko:-)

Heja. Jej myślałam że mojej małej coś dolega. Od paru dni przy cycu była strasznie nie spokojna i ciągle się domagała go. Dziś spróbowałam butelką ją dokarmić i dziecko anioł. Nie mogę uwierzyć, od razu zjadła 150. Coś mi się wydaje że kończy mi się pokarm. Zobaczymy bo cyca jeszcze też jej daje.

Heja. Jej myślałam że mojej małej coś dolega. Od paru dni przy cycu była strasznie nie spokojna i ciągle się domagała go. Dziś spróbowałam butelką ją dokarmić i dziecko anioł. Nie mogę uwierzyć, od razu zjadła 150. Coś mi się wydaje że kończy mi się pokarm. Zobaczymy bo cyca jeszcze też jej daje.

powiem ci ze mialam tak samo,Dmian byl strasznie maruny,jadl cyca i plakal wiercil sie ,itp itp trwalo to bardzo dlugo,bylam w poradni laktacyjnej tam powiedziano mi ze pokarmu mam duzo itp,no ale trwalo to do niedzieli kiedy to z wycienczenia juz oslablam postanowilam ze w dzien bede karmic malego mm noi jest zmianan ogromna,zje butle i bawi sie sam!!! a ja mam czas na to aby pobawic sie z Krystkiem,posiedziec na BB,zrobic obiad,posprzatac i nawet se pomalowalam pznokcie:-) nie wiem czy to zasluga mm ale jest super:-):-):-)

Komi tylko że moja mała w dzień zjadła mi butle,ale teraz na noc próbowałam i nie chciała. Ale na szczęście nazbierało mi się pokarmu w piersiach i wypiła z oby dwóch i teraz śpi słodko.

Aga: taki schemat ja tez znałam z syna.. a teraz ponoć w 2010 wprowadzili nowy już...

ps. ale widzę, że modyfikacje to tylko jakaś kosmetyka... czyli ten schemat prawie taki sam jak z bobovity...

Ostatnia edycja:
reklama
hej, a ja się zabieram za stopniowe wycofywanie cyca ale w ogóle mi nie wychodzi...z piersią jest po prostu mega wygodnie (zawsze ciepłe i gotowe do podania)
mm kupione a prawie wcale nie zużywane.
Dobra, od dziś próbuję podawać od rana do około 17 mm, a potem z cyca, ciekawe jak mi pójdzie

Do góry