reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

karmienie piersią i nie tylko

reklama
my dalismy dwa razy gesta kaszke mleczno-ryzowa lyzeczka ale juz nie dajemy. idziemy zgodnie ze schematem zywieniowym i kaszke wprowadzimy jednak w przyszlym miesiacu.

wiecie powli zaczynam sie intereseowac rozszezaniem diety ale jak patrze to duzo i tak dla mnie ejst niewiadomych po 1 od czego zaczac? jedni mowia od marchewki i podawac ja tydzien,potem marchewka+ziemniak np i tez tydzien
a inni ze najpierw powinno byc jabluszko,wiec jak to jest? sorki za powtarzanie pytania bo napewno takie ino juz tu bylo

nataliak a czemu kaszki nie???skoro są po 4mc?? u nas np sam kleik ryżowy małej juz nie podchodzi...no mam nadzieje że po paru dniach polubi znów butlę

komi moze byc od jablka bo jest najbezpieczniejsze ale lepiej nie dawac na poczatek za duzo owocow bo dziecko nie bedzie chcialo jesc warzyw.
katagorka wiem ze kaszki sa juz po 4miesiacu ale chcemy wprowadzac je zgodnie ze schematem, teraz mamy 4razy mleko, sloiczek warzyw i pol sloiczka owocow. kaszki powinny byc niby po 6miesiacu ale juz w nastepnym chcemy na jeden posilek mleczny dac leniuszkowi kaszke. dla nas jest wazne zeby dziecko powoli zmienialo nawyki zywieniowe a nie wszystko naraz. poki co staramy sie nauczyc ja zjadania calego sloiczka warzyw i idzie nam niezle. no i kaszki sa slodkie a to tez wplywa na niechec do warzyw.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
dzieki:-)

mam wlasnie tzn znalazlam schemat zywienia HIPP-a i bede isc wedlug niego i tam jest napisane iz kaszka to po skonczonym 5 msc najlepiej

reklama
Do góry