reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

karmienie piersią i nie tylko

lepsze sa te z raczka niz z pompka. a avent to juz w ogole najlepsze opinie zbiera ale niestety jest drogi. jak sobie pomysle ze mialabym takiego z pompka uzywac to sie jakos tak niefajnie robi...;)

reklama
A ja nie moge się zdecydowac czy medela mini elektric czy avent ręczny. Niby elektryczny lżej się obsługuje ale na necie jest masa opini o tym że jest głośny podczas użytkowania, a ja wogóle jakoś mam dziwne podejście do laktatora - dla mnie odiąganie chyba będzie mało komfortowe psychicznie - taki elektryczny wydawałby się że jestem podłączona do dojarki i to jeszcze takiej która dużo szumu robi- tyle ze się człowiek nie namęczy, a tym ręcznym to się namacham na pewno, ale dyskretniejszy. Który byście wybrały z tych dwóch?

A ja nie moge się zdecydowac czy medela mini elektric czy avent ręczny. Niby elektryczny lżej się obsługuje ale na necie jest masa opini o tym że jest głośny podczas użytkowania, a ja wogóle jakoś mam dziwne podejście do laktatora - dla mnie odiąganie chyba będzie mało komfortowe psychicznie - taki elektryczny wydawałby się że jestem podłączona do dojarki i to jeszcze takiej która dużo szumu robi- tyle ze się człowiek nie namęczy, a tym ręcznym to się namacham na pewno, ale dyskretniejszy. Który byście wybrały z tych dwóch?
Mam to samo uczucie. Jak tylko oglądam w sklepach laktatory to aż mnie ciarki przechodzą. Normalnie jak mleczna krowa:-(

Ja sobie zakupiłam avent ręczny jak karmiłam synka,i kupiłam ze względu na to ze jak go odstawiałam to nie chciałam żeby się zastoje zrobiły,szybki jest ale wg mnie najlepsze są elektryczne. bo szybko ręka zaczyna bolec przy ręcznym.Ja sobie zakupiłam używany bo nówki to te laktatory to są drogie

Ja na poczatku mialam reczny, miesnie reki to sobie mozna nim bylo niezle wyrobic i szybko raczka bolala. A wiec zostal szybko zmieniony na elektryczny. I teraz tez elektryczny kupie. A tego odciagania to i ja nie lubie, srednia przyjemnosc, ale jak trzeba to trzeba. To bylo 10 lat temu i to byl taki z ta pompka, a teraz te reczne Aventy moze sa lepsze i lzej nimi sciagac. Trudno mi powiedziec, ale nie bede ryzykowac, bo kupie, a zaraz potem moze znow po elektryczny polece i tylko na darmo wydam pieniadze. A tak wogole to ja duzo tego laktatora nie uzywalam, ale od czasu do czasu byl potrzebny. Szczegolnie na samym poczatku jak nawal tego pokarmu byl, a potem to w kacie stal.

Ostatnia edycja:
reklama

o elektrycznych faktycznie duzo sie pisze ze sa glosne. reczne z raczka sa duzo wygodniejsze niz z pompka. jesli chodzi o dokonanie wyboru to dla mnie bezdyskusyjnie avent reczny, znikad sie w koncu te pozytywne opinie nie biora. a z dojarka trafne porownanie aczkolwiek ja bym sie tak wlasnie czula 'podlaczona' nie do elektrycznego a do tego z pompka ;P

Do góry