reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

karmienie piersią i nie tylko

Dziewczyny,

jesli macie dylemat to pomyslcie, ze odciagane mleko nie leci - tak jak z wiadra... czasem niezle trzeba sie napompowac, zeby cos polecialo... i napełnilo cala butelkę

nie wyobrazam sobie np. 40 min pompować recznie.. mozna sie zniechecic

tylko elektryka!!!!

ja mialam Medele Mini Electric - jest ok

reklama
No to znowu mi mętlik w głowie zrobiłyście :baffled: Już byłam zdecydowana na avent a teraz piszecie że tylko elektryczny. Kurde chyba poczekam jednak do porodu i kupię taki jaki będzie potrzebny i nawet kupowany na szybko to chyba taniej coś mi się wydaje, niż zakup na "zaś" i później kupno drugiego - odpowiedniego. Jak będzie problem z laktacją to kupię elektryczny, a jak będzie spoko to ręczny na nagłe wypadki, bo przecież laktator to urządzenie z zasady pomocnicze a nie wyręczające, więc chyba nie będę ściągała na każde karmienie pokarmu żeby go później w butli podawać bo to się mija z celem..

Ja kupiłam ręczny laktator TOMMEE TIPPEE
lakt..jpg
a jaki będzie okaże się za kilka miesięcy ;-)

ja stwierdziłam, że kupie laktator dopiero po porodzie, jak okaże się potrzebny, bo od kilku koleżanek juz słyszałam że kupiły i raz albo w ogóle go nie używały, szkoda żeby potem leżał bezużytecznie

laktator raczej przydatny i przy braku pokarmu- do wywołania laktacji i przy nawale-dziecko raczej calego nie sciagnie a pokarm trzeba zrzucic zeby nie bylo stanu zapalnego-inaczej drenaz piersi nieunikniony a to niezbyt przyjemne. polecam kupno laktatora recznego np.medela harmony chyba tak sie pisze.. a w razie potrzeby radze wypozyczyc profesjonalny laktator z duza sila ssania. te dostepne w sklepach sa nie do porownania

no właśnie koło mnie niedaleko jest wypożyczalnia m.in. laktatorów, wiec w razie konieczności udam się tam

reklama
Ja sie uzbroje w krople SAB SIMPLEX - juz zesmy z Komi o nich pisały...

teraz znajomy jest w Niemczech to mi kupi w aptece ze dwie buteleczki...

Do góry