reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

karmienie piersią i nie tylko

reklama
ja małego dokarmiam tylko po kapieli ale nie zawsze jak widze ze cyca wypił i jest niespokojny za to duzo mu daje glukozy pic tak kazał pediatra bo jeszcze ma poziom bilurubiny równy 3 a powinien byc 1 lub 0 :)

witam ;) nam mleka poki co starcza. Ale nie o tym chcialam: czy ananasy to cytrusy???? Bo nie wiem czy to po nich małą brzuszek bolal czy po czymas innym.

hej dziewczyny czy wasze maluchy tez przez te upaly tak malo jedza...tzn moja Gabrysia w nocy o 2 je zawsze 120ml potem budzi sie kolo 4-5 i pije herabtake bo nie chce jeść mleka usypia i 0 8 je znów 120ml potem znów herbatka i dopiero po 12 zjada mi 90ml a potem to róznie raz 30ml raz 60ml ale pije bardzo dużo wody przegotowanej:) i herbatek zauwazylam że około 350ml jak nie wiecej dziennie...
i wiecie w koncu sie jej unormowaly pory spania i jedzenia w nocy...:))

a mój wcale nie je mniej przez te upały, tylko więcej- pewnie pić mu się chce, bo normalnie co godzinę chce :szok:

Mój jadł więcej pierwszego dnia upałów, teraz się zaadaptował chyba bo jest wszystko jak dawniej - regularnie co 3 godziny i też często mi brakuje pokarmu - zwłaszcza po południu (wieczorem, nocą i nad ranem jest więcej mleka bo podczas snu wytwarza się większa ilośc prolaktyny), ale ja kombinuję ze ściąganiem żeby mieć czym dokarmiać popołudniami. Np jak karmię wieczorem Jasia o 21 to o 23 już ściągałam pokarm żeby był na następny dzień do dokarmiania (w systemie 7-5-3 śicąga się ok 120 - 140 ml z niepełnych piersi) a następnego dnia podaję mu to po 30, 40 ml na dopchanie i tak się kombinuje żeby nie karmić mm i żeby nie zanikła laktacja. W sumie modyfikowane dostaje incydentalnie - jak nie ściągnę wieczorem albo jak już ma głoda na maxa. Z otwartej puszki na miesiąc zużywamy 1/4, a dziś lekarka doradziła mi żeby nie wyrzucać tego mleka modyfikowanego po 4 tygodniach od otwarcia tylko samemu wypić bo to jest bogate źródło witamin i białka. Szkoda tylko że Jasiek pije modyfikowane na receptę - bebilon pepti a on jest OBRZYDLIWY - no ale chyba się przemogę bo po normalnym mleku jak wypiję to Jaś ma kolkę.

reklama
Do góry