reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

karmienie piersią i nie tylko

mój tak świruje własnie i nie wiem, czy nie podawać mu dodatkowo wody,czy tak co godzine cyca

Ja daję dodatkowo wodę, jak jest tak gorąco i wiem, że jeszcze nie pora karmienia- młody je dość regularnie, co 3 godziny w ciągu dnia. Ale ja go czasami dokarmiam też mieszanką... W każdym razie dzisiaj np. jak się rozpłakał, dałam mu wody, wypił kilka łyków i był spokój.

ostatnio kiedy odciągałam mleko to na górze zbierało się coś w rodzaju tłuszczyku więc raczej nie powinno być za chude ale kto to może wiedzieć :sorry2: już sama nie wiem o co kaman

...u mnie w odciągniętym jest 90% wody i 10% tłuszczu na górze.. ale młody tyje, więc chyba nie będę się zastanawiać czy jest ok...

taaa no nie wiem czy jest czego... Ale myślę, ze moja waga troche przekłamuje, zobaczymy na nastepnym wazeniu. Kloc jest na pewno, to sie czuje przy podnoszeniu :)

To prawda- u nas co prawda penwnie będzie w tym tygodniu ok 5500,ale jak go podnoszę, to czuję wszystkie mięśnie karku...

reklama
może zobacz czy po wodzie lub herbatce też będzie płakał, bo moze chce mu sie pić

próbowałam tej opcji ale on nie za bardzo chce to pić a jeśli już cokolwiek zassie to na drugi dzień mi strasznie ulewa :sorry2:

awru - a Twoj młody to moze ma klopoty z zasypianiem a nie jedzeniem? Moj jak czasem sie przemeczy za bardzo, przekroczy punkt 'przegiecia' ;) to strasznie tez placze bo jest bardzo zmeczony a nie potrafi usnac bo przegapilismy najlepsze ku temu momenty. Macha strasznie nogami i lapami i placze bardzo podobnie jak na głod. A cycek kojazy sie z blogoscia wiec pewnie, ze chetnie wezmie jak u dasz.
Mojego wtedy trzeba zawinac zeby lapami sam sie nie rozpraszal i poprzytulac albo polozyc sobie na klatce i sie pokolysac. Ale i tak czesto konczy sie na cycku bo mam slabe nerwy ;)

ja właśnie cały czas myślałam raczej, że to kłopot z zasypianiem ale mama wczoraj podsunęła mi pomysł z tym mlekiem - znajoma znajomej tak miała, wiadomo ;-)
wydaje mi się, że właśnie to zasypianie odbywa się u niego w kulminacyjnym momencie ;-) widzę, kiedy zaczyna być marudny i gołym okiem da się zauważyć, że chce mu się spać tylko jakoś mu to nie wychodzi :/ w ramach desperacji usypiamy go na rękach - po odłożeniu do łóżeczka jeden wielki wisk ale już nad tym pracuję (naczytałam się 'mądrych' książek hehe), w chuście lub z użyciem suszarki - ale to już ostateczność bo bywa tak, że po wyłączeniu od razu włącza się syrena..
przed chwilą zasnął ze smokiem :szok::szok::szok: po raz pierwszy!! mąż kupił wczoraj takiego najzwyklejszego nuka i w końcu zassał, chociaż wczoraj oczywiście nawet go wąchnąć nie chciał :cool2:

J
...u mnie w odciągniętym jest 90% wody i 10% tłuszczu na górze.. ale młody tyje, więc chyba nie będę się zastanawiać czy jest ok...

z Joniego robi się ostatnio niezły baleronik i bardzo ładnie przybiera na wadze ale w ramach desperacji chwytam się każdego pomysłu - nawet tego z chudym mlekiem ;-)

mój tak świruje własnie i nie wiem, czy nie podawać mu dodatkowo wody,czy tak co godzine cyca

mozesz sprobowac z woda jak Cie meczy takie czeste karmienie. my chcielibysmy dawac leniuszkowi troche wody jak sa takie upaly ale ona niestety albo wypycha jezykiem smoczek od butelki albo jak juz cos pociagnie to pluje ta woda na kilometr ;)

chodzi właśnie o to, że miał już tak zanim się upały zaczęły więc raczej to nie wina pogody :no:
ostatnio kiedy odciągałam mleko to na górze zbierało się coś w rodzaju tłuszczyku więc raczej nie powinno być za chude ale kto to może wiedzieć :sorry2: już sama nie wiem o co kaman

jesli faktycznie masz takie tluste mleko to mozliwe ze joni po prostu chce pic a leci samo jedzenie ;)

dziewczyny które karmia mieszanka jaki mleczko dajecie? ja generalnie karmie piersia ale czasem zdaza sie dokarmic mala mleczkiem jak np idzie do babci na pare h a ja nie odciagnelam nic i do tej pory stosowalismy nan-a 1 active w sloiczku i mala miala ciagle klopot z brzuszkiem. dzis Iwszy w sumie dzien jest na samej piersi i zdaje sie ze to wlasnie w tym mleku tkwil problem. teraz chcialabym zmienic je (w razie W zeby bylo) ale nie wiem czy bebiko czy bebilon jest lepsze???

dziewczyny które karmia mieszanka jaki mleczko dajecie? ja generalnie karmie piersia ale czasem zdaza sie dokarmic mala mleczkiem jak np idzie do babci na pare h a ja nie odciagnelam nic i do tej pory stosowalismy nan-a 1 active w sloiczku i mala miala ciagle klopot z brzuszkiem. dzis Iwszy w sumie dzien jest na samej piersi i zdaje sie ze to wlasnie w tym mleku tkwil problem. teraz chcialabym zmienic je (w razie W zeby bylo) ale nie wiem czy bebiko czy bebilon jest lepsze???
To zależy co dziecko preferuje. Taka prawda. Moja po Bebiku nie ma problemów z brzuszkiem, natomiast po tak wspaniałym bebilonie comfort (na zaparcia i kolki) miała największe zaparcia i kolki! Teraz jesteśmy na Bebiko HA. Mojej pasuje. Musisz sama spróbować co twojej małej pasuje:)

Ja dokarmiam Infamilem 1, pani w aptece poleciła jako najlepszy do dokarmiania przy cycu własnie, ale z kolei lekarka jak zobaczyła dzisiaj drobniutkie krosteczki na ciele Franka, poleciła jakieś mleko HA- dla alergików- Bebilon albo Nan...

ale dowiedzialam sie wlasnie ze karmiac piersia najlepiej przy dokarmianiu uzywac mieszanki HA a u mnie Krystek mial alergie wiec ja zakupie mieszanke HA tylko nie wiem czy Nan czy Bebilon

u nas też skończyło się jedzenie samą piersią, małemu nie wystarczał mój pokarm. Rano jak odciągam to z jednem piersi 130, z drugiej 130 a potem przez dzien malutko więc dokarmiamy. Kupilismy nan sensitiw. Przez dzień mały zjada ok 800ml

reklama
Do góry