reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

karmienie piersią i nie tylko

orientujecie się może czy istnieje możliwość sprawdzenia jak bardzo wartościowe jest mleko z piersi?
Jonasz godzinę po niemal karmieniu wpada w takie histerie, że ciężko go uspokoić! jest zmęczony, chce spać ale nie da rady usnąć - mam wrażenie, że coś go męczy i to ewidentnie nie są bóle brzucha, kolkę też raczej wykluczam.. być może mam za "chude" mleko i on się po prostu nie najada? karmienie co godzinę to chyba przesada i zastanawiam się czy nie spróbować podziałać z modyfikowanym :sorry2:

reklama
ale zawsze tak robil? bo jesli teraz dopiero to trzeba wziac pod uwage jaka mamy temaperature, dzieci swiruja jak jest tak goraco i ciagle chca pic.

orientujecie się może czy istnieje możliwość sprawdzenia jak bardzo wartościowe jest mleko z piersi?
Jonasz godzinę po niemal karmieniu wpada w takie histerie, że ciężko go uspokoić! jest zmęczony, chce spać ale nie da rady usnąć - mam wrażenie, że coś go męczy i to ewidentnie nie są bóle brzucha, kolkę też raczej wykluczam.. być może mam za "chude" mleko i on się po prostu nie najada? karmienie co godzinę to chyba przesada i zastanawiam się czy nie spróbować podziałać z modyfikowanym :sorry2:
awru-dokladnie tak jak nataliak mowi jezeli to dzieje sie od momentu od kiedy jest taka duchota to malemu najwidoczniej chce sie pic,moj ma tez tak ze zje cyca i za chwile placze to ja mu wtedy daje np troche wody,albo herbatke ulatwiajace trwaienie

ale przedwczoraj i wczoraj do wieczornego karmienia po piersi dalam mieszanke malemu,cycy puste a on chcial jesc zjadl przedwczoraj po piersi 70 ml a wczoraj tylko 30 wiec juz lepiej,przechodzimy chyba kryzys laktacyjny a ja zaczelam pic hektolitry wody,juz zygac mi sie chce:-(

awru - jedno, to tak jak dziewczyny pisza upał i dzieciaki świrują. Moj wczoraj np. zjadl, wyszlismy na spacer i juz na lawce pod domem byl ryk, ze jeszcze. Jezeli dobrze przybiera na wadze to moze poprostu lubi sobie pomemlac cycka? Prezes jak ma gorszy dzien to tylko przy cycu by wisiał.

Jak jestes bardzo ciekawa to sciagnij i sprawdz jaka konsystencje ma mleko. Geste i zolte jest tłuste i zapewne kaloryczne :)

hmm a tak z ciekawostek, moje dziecko mi utyło w nocy strasznie ;)) Już wczoraj wydawał mi się taki pulchniejszy a dziś rano patrze a koło mnie leży mega pulpecik ;))

Poprzednim razem jak tak utył "nagle" to po tygodniu sie "wyciągnął" i urósł, może i tym razem tak bedzie?

Na wadze łazienkowej wychodzi mi waga 6300 !!! No i pampersy 2 są już mega za małe...

ale zawsze tak robil? bo jesli teraz dopiero to trzeba wziac pod uwage jaka mamy temaperature, dzieci swiruja jak jest tak goraco i ciagle chca pic.

chodzi właśnie o to, że miał już tak zanim się upały zaczęły więc raczej to nie wina pogody :no:
ostatnio kiedy odciągałam mleko to na górze zbierało się coś w rodzaju tłuszczyku więc raczej nie powinno być za chude ale kto to może wiedzieć :sorry2: już sama nie wiem o co kaman

reklama
Do góry