reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

karmienie piersią i nie tylko

już załatwione ;)

ile odciągacie z jednej piersi ?

Ja odciągam ręcznie, miałam laktator z Aventu ale się zpsuł:wściekła/y:
Z odciąganiem u mnie to różnie. Najwięcej odciągam z rana bo do 80 ml a w dzień tak z 50 z jednej piersi. Z drugiej nie bardzo chce lecieć a co ciekawe tylko z tej właśnie piersi mała chce ssać

reklama
dziewczyny wiecie może, która wit.K jest robiona na bazie wody?

dziś Joni został z babcią na kilka godzin.. odciągnęłam 140ml do butli i co? wypił wszystko za jednym razem!!

dziewczyny wiecie może, która wit.K jest robiona na bazie wody?

dziś Joni został z babcią na kilka godzin.. odciągnęłam 140ml do butli i co? wypił wszystko za jednym razem!!

awru a jaką masz flaszkę? Prezes z Tomee Tipee w 3 tyg życia pił mi po 120 ml w dwie minuty i płakał, że mało.
Przy kolejnej akcji ze ściąganiem wypróbowałam Avent ze smoczkiem 1 i było dużo lepiej. Musiał się kilkanaście minut napracować i okazywało się, że tyle ile w butli to wystarczy, sam proces był ważny ;)

awru a jaką masz flaszkę? Prezes z Tomee Tipee w 3 tyg życia pił mi po 120 ml w dwie minuty i płakał, że mało.
Przy kolejnej akcji ze ściąganiem wypróbowałam Avent ze smoczkiem 1 i było dużo lepiej. Musiał się kilkanaście minut napracować i okazywało się, że tyle ile w butli to wystarczy, sam proces był ważny ;)

Jeżeli chodzi o długość jedzenia to polecam butelkę Brownsa. Moja to i godzinę potrafi z niej jeść 120ml :szok: Normalnie je około 40 minut.

a wiec przechodze kryzys laktacyjny 6 tygodnia,wczoraj maly po kapieli jadl piers jedna i druga naprzemiennie i a potem nagle nic z niej nie lecialo!!! walczylismy z 15 min a maly wyl i wyl,zrobilam mu mieszakne i zjadl 70 ml i przespal 6 godzin ciagiem!!! dla mnie to szok bo jak zasnal o 21 to wstal dopiero o 3,ide parzyc jakies herbatki na laktacje i pic wode,nie poddam sie bo tak bardzo chce karmic piersia az sama sie dziwie skad u mnie taka ogromna chec,wczesniej bardzo szybko przeszlam na butle a wczoraj dajac mu mieszanke az lzy w oczach mialam hmmmmm glupia?

u mnie pokarm jest, bo mał jak pije, to mu bokiem wycieka, no i sam puszcza pierś, jak kończy, ale tej nocy, to mnie zaskoczył, bo:
poszedł spać o 20 najedzony, ok, wstało 24 na mleczko, potem o 2 i 4 :szok: i najpierw dawałam smoka, bo stwierdziłam, że nie możliwe, aby był głodny!, ale on nie chciał smoka tylko cyca, po czym się oczywiście rozbudził i o dalszym spaniu nie było mowy

to my nadal bijemy rekordy spaniowe:) dzisiaj Mały jak zasnął po kąpieli, tak obudził się o 4 rano i o 8. Idealnie:)

reklama
Do góry