reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

karmienie piersią i nie tylko

reklama
kurde to zdradźcie tajemnicę. mój po kąpieli też ładnie śi bo od 20-1 czyli 5 godzin, a potem to już co 2 godziny się budzi i kwęka, jak daję smoka, to wypluwa,a mi się nie chce latac co chwilę do kolyski mu wkładać, wtedy podaję pierś, je te 15 minut i śi, po czym za 2 góra 3 godziny to samo :no:

aga u mnie jest tak jak u Ciebie tylko ze my chodzimy pozniej spac i jak w nocy mala sie budzi to nie wciskam jej smoczka bo spi bez tylko ja karmie i zasypiamy dalej.

tylko sęk w tym, że ja nie chcę co 2 godziny wstawać:no:
o 1 mogę go karmić i np o 5 , ale wtedy niech pośpi chociaż do 8, a jeśli chce wstawać o 6 to wtedy karmienie o 1 tylko i potem możemy wstawać o tej 6 :-)
mówi się, że nocny pokarm jest gęstrzy czy coś, więc powinien na dłużej starczać :confused:

moja ostatnio zasypia bardzo późno, bo 22-23. Kąpiel ok 19.30, jedzenie po 20.00 i próba ululania, ale że nic z tego, to potem jeszcze karmienie przed samym snem, czyli albo 22, albo 23. Następnie pobudka ok 4 i ok 7, po czym dalej śpi, nawet do 10.00.

Ale jak mała zasypia mi ok 21.30, to wtedy budzi się po 24, po 3 i po 6, ale potem dalej śpi do 9-10.

Dzisiaj specjalnie Ją przetrzymałam po obudzeniu się i nie dałam cyca, tylko ok 7.30 zabrałam do łazienki, sama się wykąpałam, potem cycuś i ok 9 spacer.

W nocy, rano i do południa tylko pierś, a potem czasami bebilon pepti 60-90ml jeden raz, góra dwa, ale tego często w całości nie wypija.

reklama
awru a jaką masz flaszkę? Prezes z Tomee Tipee w 3 tyg życia pił mi po 120 ml w dwie minuty i płakał, że mało.
Przy kolejnej akcji ze ściąganiem wypróbowałam Avent ze smoczkiem 1 i było dużo lepiej. Musiał się kilkanaście minut napracować i okazywało się, że tyle ile w butli to wystarczy, sam proces był ważny ;)
karmiony był właśnie TT :sorry2:
nie wpadałabym na to, że z powodu zbyt łatwego wycieku mleka pochłonął to wszystko :-D

Do góry