reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

karmienie piersią i nie tylko

a chrupki kukurydziane moga uczulac????????

no właśnie raczej nie, ale ponieważ jadłam je równocześnie z arbuzem, to muszę też je odstawić. Jak już buzia będzie ładna, to znów je spróbuję. Stawiam jednak na łobuza (arbuza ;)), ale pamiętaj, że Natka ma b. dużą skłonność do alergii. Wszyscy, poza mną, mają u mnie w domu :(

reklama
coraz mniej jest rzeczy ktorych nie jem. dzis beda grane golabki bez zawijania z knorra czyli mloda kapusta. strasznie sie ciesze ze moge wszystko jesc. pamietam jak po porodzie wrocilismy do domu i ryczalam ze jestem ciagle glodna bo naczytalam sie ze prawie nic nie wolno...

a ja niestety wielu rzeczy jeść nie mogę, bo jest obciążenie alergią. Dowód rozpusty już niestety mam :((
A wzdymających nie jadam ze względu na możliwość kolki.

Jem gotowane buraki, ale bez przegięć, one chyba nie uczulają, co?

ile czasu mozna przechowywac otwarta puszke z mlekiem? nasza stoi 1,5miesiaca a otwarta byla zaledwie 2razy. na opakowaniu jest info ze miesiac...

ja oprócz kapusty i fasoli jem wszystko z małymi ograniczeniami na truskawki bo to silny alergen i ani kolek ani wiekszych wikwitów nie mamy, na początku było kilka chrostek po czekoladzie ale ograniczyłam i jest git

Normalnie waznosc puszki z mlekiem po otwarciu to 3 tygodnie. Byc moze sa mleka o dluzszej waznosci po otwarciu. Zawsze jest informacja na puszce ile czasu jest mleko dobre po otwarciu. I ja bym sie do niej stosowala, mimo tego, ze troche szkoda wyrzucic prawie pelna puszke do kosza, no bo tak to jest jak sie tylko tym mlekiem troche dokarmia.

reklama
Dziewczyny a spotkałyście się kiedyś z opinią, że nie powinno się karmić mlekiem z proszku i piersią jednocześnie? Tak powiedział mojej znajomej lekarz i ona zrezygnowała z piersi, bardzo mnie to dziwi:baffled:

Do góry