reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

karmienie piersią i nie tylko

u mnie jest straszna hustawka. nie chce sie laktacja unormowac bo dziecko ma humory: jednego dnia je przez 20min co 3h a innego przez 5min co 1h skutkiem czego raz mam 'doniczki' a innym razem niemal puste piersi.

Nataliak mam identycznie, raz się leje że pieluchą łapię w locie a raz muszę odciagać na siłę bo jakby mały sam miał ssać to by tyle nie wyciągnął i podaję butelką

reklama
Hej.
Mam pytanie do mam karmiących butelką, a zwłaszcza butelką Tomme Tippe.Jakie smoczki używacie?? Moja ma ten od 0+ oznaczony 1.Polożna stwierdziła,że już pora na 2 a mnie sie wydaje ze to za wczesnie.Problem jest taki,że zjada 30-50ml i zasypia dlatego,że ma za mały smoczek i męczy sie i dlatego zasypia.Nie wiem co zrobić.Mam jeszcze jakies inne smoczki od 0+ tylko vari flow oznaczony x.To chyba coś jak trójprzepływowy??

Corina - ja mam Tufi Spectra 3. NIe jest zbyt popularny, mało go na allegro ale mi poleciły go położne z mojego szpitala i koleżanki. Ta firma robi też profesjonalne laktatory dla szpitali i wypożyczalni. Ja jestem bardzo zadowolona.
A poza tym to tez mi się wydaje, że 70-80 ml to dużo - czemu sie martwisz?

bo tyle to ja sciagam z obu a nie jednej piersi i malutkiej to nie starcza

Hej.
Mam pytanie do mam karmiących butelką, a zwłaszcza butelką Tomme Tippe.Jakie smoczki używacie?? Moja ma ten od 0+ oznaczony 1.Polożna stwierdziła,że już pora na 2 a mnie sie wydaje ze to za wczesnie.Problem jest taki,że zjada 30-50ml i zasypia dlatego,że ma za mały smoczek i męczy sie i dlatego zasypia.Nie wiem co zrobić.Mam jeszcze jakies inne smoczki od 0+ tylko vari flow oznaczony x.To chyba coś jak trójprzepływowy??
Kup i spróbuj, najwyżej jak będzie źle to wrócisz do poprzedniego.

...u mnie też jakaś bieda z laktacją, odkąd złapało mnie to przeziębienie... paradoksalnie piję więcej, ale mleka jakby mniej... nie wiem o co kaman:eek:

jeżeli o wkładki chodzi to na początku miałam z rosmana babydrem i były spoko, a teraz mam bella happy i marze zeby sie skonczyły bo przeciekają masakra, ostatnio pojechałam sama do miasta i jak wracałam to już miałam mokra bluzke. W nocy wogóle masakra czuje jak kapię przez wkładke. Używamy laktatora elekt. Tufi i też jestem zadowolona, teraz mało odciagam bo mi sie nie chce czekam aż Gabrysia sie obudzi na jedzenie nawet jak piersi pełne, ale odciągam 80-100 a czasami 120 ml. z jednej pełnej piersi

Też zazdraszczam takim dziewczynom :)

Nie chcę Cie martwic, ale mi sie nie unormowało do samego końca dokąd karmiłam Antosia musiałam nosić wkładki...
Mała tylko zapłacze - a mi mleko tryska... ostatnio sie zagadałam, ona wypusciła brodawkę i odkreciła głowe, a ja nalałam jej do ucha, az jej cieklo po policzku - masakra :) szalejące cyce :(

----------------------------------------------------
JustMe, Wiewióra83, tez tak mam... i też nie wiem o co kaman...
może ma ktos na to jakąs teorię?

Ja też malo odciągałam laktatorem. W najlepszym rozdaniu, po 2-3 godzinach przerwy udało mi się utoczyć z obu w sumie 60 ml. Ale była moja radocha :))

Ja jestem zdania, że najlepszy laktator, to buźki naszych Pociech. Mają już swoje sposoby i lakta nie ma szans:) Gdyby tak móc zmierzyć odciągnięty pokarm z tym wyssanym, oczywiście w tych samych warunkach, to zapewne tego wyssanego byłoby więcej.

bara82, no to nieźle, zazdroszczę takiej ilości odciągniętego pokarmu.
A co do wkładek, to fakt, ze te bella mama są cienkie i szybko przesiąkają. Mogliby znów zrobic promo na J&J.

Kupiłam sobie wielorazowe Aventu, ale czy to dobry pomysł...raczej nie. Myslałam, że oszczędzę, ale marneee szansee.
Te wielorazowe nie dopasowują sie do piersi jak te jednorazówki i raczej nie ma mowy o wyjściu z nimi na zewn.

reklama
Ja też malo odciągałam laktatorem. W najlepszym rozdaniu, po 2-3 godzinach przerwy udało mi się utoczyć z obu w sumie 60 ml. Ale była moja radocha :))

Ja jestem zdania, że najlepszy laktator, to buźki naszych Pociech. Mają już swoje sposoby i lakta nie ma szans:) Gdyby tak móc zmierzyć odciągnięty pokarm z tym wyssanym, oczywiście w tych samych warunkach, to zapewne tego wyssanego byłoby więcej.

ja wczoraj przed wyjsciem do lekarza z Krystkiem odciagnelam dla Damianka w razie czego z obu az 130:-) ml najpier nic nie cieklo a potem jak zaczelo sie lat to uuuuuuu a najsmieszniejsze to ze za 15 min prystawilam malego do cyca i normalnie jadl bo slyszalam jak polyka hmmmmm

Do góry