reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

karmienie piersią i nie tylko

A mnie laktator boli w pierwszym zetknięciu i mam teraz lekkie opory przed nim. Nawet od samego patrzenia ciągniętej brodawki juz syczę ;))

komi, to dowód na to, co pisałam wyżej :)) Nie ma to jak buźka i masujący jęzorek maluszka :))

reklama
Hej.
Mam pytanie do mam karmiących butelką, a zwłaszcza butelką Tomme Tippe.Jakie smoczki używacie?? Moja ma ten od 0+ oznaczony 1.Polożna stwierdziła,że już pora na 2 a mnie sie wydaje ze to za wczesnie.Problem jest taki,że zjada 30-50ml i zasypia dlatego,że ma za mały smoczek i męczy sie i dlatego zasypia.Nie wiem co zrobić.Mam jeszcze jakies inne smoczki od 0+ tylko vari flow oznaczony x.To chyba coś jak trójprzepływowy??

ja już zakupilam ten z X ale jeszcze stosuje zwykły 0+, spróbuj być moze juz czas na zmiane

mozna arbuza zjesc karmiac???

Tiger jak myslisz?>

ja go wyrzucam, bo Natka ma obsypaną buzię krostkami. Nie są to potówki, bo wyskoczyły po upalach, poza tym ja nie przegrzewam raczej dzieci. Pojawiły się prawie równolegle z arbuzem wchloniętym przeze mnie. Ale niestety musze przyznac, że w tym amym czasie jadłam ogórka świeżego i chrupki kukurydziane, trochę nabiału.
Nabiał i ogórek od kilku dni out, a krostki są. Wczoraj i przedwczoraj znów jadłam arbuza i chrupki. Zatem to też out.

Trudno mi zatem stwierdzić. Jak chcesz, to poczekaj jeszcze 2-3 dni i jak u mojej małej krostki znikną, to na 50% było to arbuz (drugie 50, to chrupki ;))

Oczywiście debil ze mnie, bo ja zamiast powoli wprowadzać i obserwować, to teraz "wyprowadzam" ze swojej diety i zgaduję co było....

ja go wyrzucam, bo Natka ma obsypaną buzię krostkami. Nie są to potówki, bo wyskoczyły po upalach, poza tym ja nie przegrzewam raczej dzieci. Pojawiły się prawie równolegle z arbuzem wchloniętym przeze mnie. Ale niestety musze przyznac, że w tym amym czasie jadłam ogórka świeżego i chrupki kukurydziane, trochę nabiału.
Nabiał i ogórek od kilku dni out, a krostki są. Wczoraj i przedwczoraj znów jadłam arbuza i chrupki. Zatem to też out.

Trudno mi zatem stwierdzić. Jak chcesz, to poczekaj jeszcze 2-3 dni i jak u mojej małej krostki znikną, to na 50% było to arbuz (drugie 50, to chrupki ;))

Oczywiście debil ze mnie, bo ja zamiast powoli wprowadzać i obserwować, to teraz "wyprowadzam" ze swojej diety i zgaduję co było....

a chrupki kukurydziane moga uczulac????????

reklama
coraz mniej jest rzeczy ktorych nie jem. dzis beda grane golabki bez zawijania z knorra czyli mloda kapusta. strasznie sie ciesze ze moge wszystko jesc. pamietam jak po porodzie wrocilismy do domu i ryczalam ze jestem ciagle glodna bo naczytalam sie ze prawie nic nie wolno...

Do góry