reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Karmienie naturalne, diety mam

Ja mam pytanie odnośnie kupek.:blink:
Wcześniej Amela robiła kilka kupek na dzień, potem unormowało się to do jednej dziennie a teraz już od czterech dni nic.:no: Mała trochę marudzi, ale nie ma zbyt spietego brzuszka. Gazy ( bączki) odchodzą , zwłaszcza przy płaczu. Niepokoi mnie to trochę. Larkaa czy ty coś robiłaś w tym celu, gdy niuńka twoja miała 5 dniowy przestój? Nie wiem, jakieś herbatki , proszek troisty...? :confused:I coraz bardziej zaczynam się zastanawiać nad dopajaniem jej.:tak: Chyba jednak zacznę dopajanie raz dziennie.:sorry2:

reklama
Podobno kupka na kilka dni to nic złego tak może być-chyba że dziecinka płacze wtedy lepiej podpytaj lekarza co z tym zrobić

Kraf podpowiedz na wszelki wypadek jak się organizujesz z cyckiem i mieszanką. Najpierw cyce potem butla, czy masz jakoś to unormowane?

Kraf podpowiedz na wszelki wypadek jak się organizujesz z cyckiem i mieszanką. Najpierw cyce potem butla, czy masz jakoś to unormowane?

Antar nie mam unormowane w zasadzie. W nocy zawsze dostaje cyca bo jestem nieprzytomna i nie wiem jakbym mu na śpiocha miała robić butle. Rano wstaje i jemy butelke bo moje cyce to flaczki i jak on je łapie to zaraz puszcza i się wkurza bo nie leci. Więc czekam aż zrobią się twarde i wtedy cyc. A i na wieczór dostaje butle do spania. W dzień bywa różnie. Ale zazwyczaj dostaje cyca (jak są pełne to je ładnie) a jak już wyje wszystko a widze że jeszcze się kręci i by zjadł to butelka.

-j- nam pediatra powiedziała nic nie podawać, żadnych herbatek ani nic, dopóki dziecko pierdzi to szafa gra. Raz tylko mieliśmy przestój 5 dniowy (zazwyczaj 4 dni nie robiła), to pod koniec 5 doby daliśmy jej czopka, jeden jedyny raz. Młoda tak załatwiała się przez miesiąc, od 2 tygodni robi spowrotem codziennie kupkę. Mnie się wydaje, że to wpływ zmiany mojej diety, wcześniej ciągle jadłam ryże, gotowane marchewki i banany a to powoduje podobno zaparcia u dzieci. No i zaczęłam pić więcej wody, to też pomogło.
Nic się nie martw kochana, daj dziecku czas, lepiej niech sama zrobi niż jak ma się przyzwyczajać do interwencji z zewnątrz.

Moja robi kupki jak w zegarku co drugi dzień, ale w miedzy czasie ma wieczorne potworne kolki i w dni w które nie robi kupki próbuje ją zrobic.
Mi juz zanikło uczucie wypływu mleka z piersi jak Zosia ssie, ale słyszałam że to normalne, pozostało mi słuchac czy przełyka. Zanikło mi również uczucie napelniania piersi między karmieniami, też pozostało mi wierzyc że produkcja toczy się w nich na bierząco. U was też to pozanikało, czy tylko ja mam taką upośledzoną laktację?

A ja wczoraj jadłam kiełbaskę i mięsko z grilla i na szczęście noc spokojna:tak::tak: czyli jeszcze trochę i zjem moją ulubioną pizze bo juz na samą myśl o niej dostaje ślinotoku

Zazdroszczę Jezyk:tak:
Moja Zosia wciąż obsypana, ulewa wszystko co zje i ma kolki. Odstawiłam juz wszytsko co mogło wywołac alergię, jeszcze z owoców jem tylko jabłka ale od wczoraj juz nie zjadłam i zobaczymy. Podobno jabłka w okresie pylącym bywają niebezpieczne dla alergików.
Aha i smaruję ją emulsją specjalną Emolium i całe ciałko ma w czerwonych plamkach, pediatra wątpi że to ją uczuliło, bo to Emolium przepisał nam dermatolog.

-j- maciek tez ma przestoje w kupkach - nieraz raz na tydzien albo co 3-4 dni... jesli zrobi sam kupke to dobrze a jak sie juz bardzo prezy to wtedy daje czopka -do tej pory korzystalam z niego 3 razy i pomogl :tak:

jutro ide do lekarza to zapytam o te kupki bo maly nieraz sie za bardzo męczy :-(

reklama
u Karolka kupki raz dziennie, wodniste, ale już bardzo śmierdzące:-D:-D:-D:-D
nie dopajam bo Karol już nie chce tych herbatek, za to ja tak je polubiłam, że piję kilka dziennie:-) i chyba się nie odzwyczaję.

Do góry