reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Karmienie naturalne, diety mam

Miki- bardzo podobnie je i Hania, tylko między obiadem a deserem cyc i w nocy też- choć dziś dopiero o 5 nad ranem :) a drzemki- różnie, zależy od dnia, nie ma reguły czasem są dwie czasem trzy tak po 15-60 minut:confused:

reklama
aga No ale teraz miałam wakacje to mam tylko Barta na głowie, no a później to wmawiam sobie że na piątym roku to mnie już raczej nie wywalą ;-)

zajęć na V roku niewiele, a praca nie zając ;-)

Zuzia śpi ładnie, zawsze godzinę po karmieniu po 30-60 min czasem krócej, no i całą noc od maja już przesypia. Tylko tak jak Juri odstawia od jakieś czasu cyrki przed zaśnięciem, bo koniecznie chce się na brzuch przekręcić, a na brzuchu nie umie zasnąć. Obkładam ją wtedy poduszkami dookoła, ale coraz mniej to daje.

hooba :szok::szok::szok: 10-20 pobudek, ja bym chyba oszalała, a ty chyba jeszcze się uczysz do tego. Nic innego mi nie pozostaje jak tylko ci współczuć i cieszyć się tym co mam.

i mnie tez wspolczuc :-D bo wlasnie zakonczyl mi sie 3 tygodniowy maraton gdzie musialam wstawac po 10-15 razy w nocy :tak: noc w noc budzil sie maluszek zeby mu podac smoczka, podac herbatke do picia albo przytulic :sorry2: karmie sztucznym jedzonkiem, a maly w nocy mi sie nie budzi ani raz zeby zjesc mleczko - sniadanie zjada dopiero o 5 rano. Przez takie noce jestem ja zombie i w ciagu dnia spie niemal za kazdym razem gdy i dziecko spi :-p Na szczescie mam pomoc rodzicow i meza w ciagu dnia wiec jakos da sie przetrwac. Teraz dwie noce z rzedu byly normalne - tylko 3 pobudki w nocy :-D boshhh jaka jestes szczesliwa :-D:-D:-D

A jak Wasze dzieci śpią w ciągu dnia?

Moj maluszek jest spiochem... poza tym ze wybudza sie w nocy czesto, to w ciagu dnia wstaje o 8,
pobawi sie do 10 i zasypia na godzinke,
o 12 idziemy na spacer i na spacerze zasypia na godzinke,
potem ma godzinna drzemke ok 16 i gdy sie juz obudzi przetrzymuje go do 19-20 a wtedy zasypia juz na noc :tak:

oj mój Nikodem to też dużo śpi bo on po mamusi jest śpioch. Pobudka o 7 później o 9 cyc i spanie do 11 no i ok 13,30 cyc i spanie do 15 . Później jeszcze zasypia ok 17 na 15-30 min i o 19-19,30 spanko na noc ok 5 cycolenie i powtórka z rozrywki

no właśnie tak się zastanawiam dlaczego on tak śpi i doszłam do wniosku ,że chyba z nudów:-D:-D:-D nie ,nie u nas to chyba rodzinne bo starszaki to były ,są i pewnie będą straszna śpiochy. No właśnie mnie to cieszy bo bez BB nie wiem jak bym mogła żyć:-D:-D;-);-):-p:-p

reklama
Hobba Ja nie jem tylko fasoli, grochu i kapusty no i bardzo ostrych przypraw ...reszte raczej palaszuje;-)

A co do mojego karmienia ...wszystko wrocilo do normy ..zmienilam malej pozycje na futbolowa (spod pachy) i jest spoko :-)....chociaz cycka daje jej dwa razy dziennie ..wiecej nie chce :confused2:

Do góry