reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Karmienie naszych maluszkow

U nas na topie od kilku dni kaszka z bananami Bobovity,o 11 wcina Oliś całą miseczkę,gorzej jest z wciśnięciem mu obiadków i deserków od kilku dni....ale cyca ssie normalnie....

reklama
Dziewczyny,ile razy dziennie jedzą wasze dzieciaki? W ksiązce uśnij wreszcie pisza że półroczniaki powinny jeść 4 posiłki dziennie:o 8,12,16 i 20. U nas jest tego więcej włączając cyca,praktycznie papu jest co 2,3 godziny....i bądź człowieku mądry!

Niezle...tylko 4 razy?:confused: u nas jest tez duzo wiecej....
pierwsze papu z reguly ok 8.00-cyc..nastepny..ok 11.30,12-mieszanka...o 15 jakis obiadek ze sloiczka(pol)deserek+troszke soczku ok 18 znowu planowo ma byc mieszanka:)ale dzis zmieklam i podalam cyca....poznije ok 20-21..po kapieli cyc obowiazkowy....i ostatni posilek..tak ok 23 podawany juz na spiocha....tez cyc....czyli u mnie jest tych posilkow 6!:szok:

Piotruś też je zdecydowanie więcej,a na wszystkie książki to ja osobiście biorę poprawkę :dry: najlepiej polegać na swojej mamusinej intuicji :rofl2: pić też nie chce a tak fajnie pił wcześniej...a o soczkach to nawet nie ma mowy,więc nie wciskam :happy:

dokładnie Corsini,w tych poradnikach czasem bzdury piszą....tylko strach,czy aby małego nie przekarmiam...bo u nas z częstotliwością jak wyżej a Oliwier do wątłych nie nalezy :)

jak dasz to myślisz ze za dużo( bo w ksiażkach piszą tyle i tyle) nie dasz...to wyrzuty sumienia ze głodzisz :-D nie bój się Olu że przekarmisz bo Oli wyraźnie Ci daje do zrozumienia że nie ma ochoty np. na cała zupkę i zje pół słoiczka a nie cały itd...czyli ma swój umiar i wie co chce :happy: przynajmniej tak mi się wydaje,a Piotrus też niczego sobie ostatnia waga 9600:confused: a jeden z najmłodszych;-) więc nie masz się czym martwić, najważniejsze ze szczęśliwy,zadowolony i uśmiechnięty :happy: a swoja drogą czasami zastanawiam się czy osoby które piszą wszelkie poradniki mają włąsne dzieci?niektórzy napewno...ale czy wszyscy? czasami teoria straaasznie mija się z praktyką,a ja tak szczerze powiem że wyciągam z tych poradników tylko to co mi pasuje:-D

ładnie,9600g powiadasz...:)))duuuży chłopczyk!
...i chyba tak najlepiej robić z tymi ksiązkami-to co najpotrzebniejsze w naszym przypadku,reszta na zsyp ;)

amko - ja rowniez podaje piers, raz dziennie jakis deserek ale max polsloiczka. I to cala dieta jaka ma moja Kaja. Do tej pory nie narzekam, mala rosnie jak na drozdzach.
Ostatnio na szczepieniu Pani doktor wskazala wprowadzac juz zupki z mieskiem i kaszki. Dzis probowalismy kaszki Bobovity malinowej ale srednio jej szla ;o)

A u nas czasem tyle tych posilkow..a dzis..jest juz poludnie..a moj skarb nic nie jadl..i nie ma nawet zamiaru...nie wiem czemu..ale coz...zmuszac go nie bede.sam wie kiedy jest glodny...Corsini..duzy ten Twoj syneczek...mój maluch jest 2 kg lzejszy....co mam nadzieje nie jest za malo...:baffled: :confused:

reklama
Zuzi je z reguły 4 razy dziennie-właśnie około 8(mleko z kaszką),potem około 12(zupka),potem o 16 i po kąpieli około 20(mleczko z kaszką).A pomiędzy posiłkami wcina deserki,tzn.jeden deserek ale na dwie raty...Czasem pije jakiś soczek czy herbatkę ale to nie chętnie...

A waży 7350 i ma 66 cm.

Do góry