reklama
OlaPio
Lipcówka'06 mama Olisia
a może to dziewczyny zalezy od konsystencji pokarmu? Mó czasem tez robi rurę przy bardziej gęstych potrawach,może trzeba je rozrzedzać troszkę mlekiem albo wodą?
iwona-arch
Mamy lipcowe'06 Fan(ka)
Ja wczoraj eksperymentowalam z deserkiem z truskawek i ryzu...mialo to b.gesta konsystencje..Brianowi nie bardzo sie podobalo,dolalam kapke przegotowanej wody..i od razu wchlonal pol sloiczka..po czym za jakas godzinke zrobil mi 2 kupy
k@siek
Mama dwóch Skarbów:)
Adaś od jutra zaczyna jeść zupki Mamy zacząć od królika No a na deserek jabłuszko ale ... gotowane (wcześniej dawałąm surowe) albo słoiczek. To zamiast jednego karmienia piersią. Miałam ambitne plany gotowania jedzonka ale skąd ja wytrzasne królika z dobrego źródła Marchewkę czy jabłuszka będę kupować w zdrowej żywności ale królika tam chyba nie mają;-)
OlaPio
Lipcówka'06 mama Olisia
myslę,że spokojnie takie wynalazki jak świeży królik niemielony możesz zastąpić zupką z króliczym mięsem ze słoiczka a resztę gotuj według wlasnego uznania.
iwona-arch
Mamy lipcowe'06 Fan(ka)
Ja mam jeszcze pytanko co do ilosci...daje Brianowi po pol sloiczka jakichs deserkow na dzien...tj ok 60g...zjada w tempie natychmiastowym tak mu zasmakowaly...tyle ze jak mu zabieram to jest wielka tragedia i placz..myslicie ze jak dam mu caly sloiczek 125g..naraz np.bananek,brzoskwinia i ryz..to bedzie ok??????normalnie mnie wyrzuty chwytaja ze zabieram dziecku jedzonko...
reklama
ja daję deserek cały bo krzyk byłby niemiłosierny gdybym zabrała a zupki(kremy) dawałam też całe ale teraz wróciłam do połowy bo jak mała zjadła cały słoik zupki to już o kupie mogliśmy zapomnieć i się męczyła bidulinka