reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Karmienie naszych maluszkow

reklama
a może to dziewczyny zalezy od konsystencji pokarmu? Mó czasem tez robi rurę przy bardziej gęstych potrawach,może trzeba je rozrzedzać troszkę mlekiem albo wodą?

Ja wczoraj eksperymentowalam z deserkiem z truskawek i ryzu...mialo to b.gesta konsystencje..Brianowi nie bardzo sie podobalo,dolalam kapke przegotowanej wody..i od razu wchlonal pol sloiczka:)..po czym za jakas godzinke zrobil mi 2 kupy:)

U nas tez raczej to nie komsystencja, bo dawalam bananka ze sloiczka, a pozniej normalnego do gryzaka, ale go zgniotlam, wiec to tak jakby soczek wycisnac i bylo bleee:tak:

Adaś od jutra zaczyna jeść zupki :tak: Mamy zacząć od królika:tak: No a na deserek jabłuszko ale ... gotowane (wcześniej dawałąm surowe) albo słoiczek. To zamiast jednego karmienia piersią. Miałam ambitne plany gotowania jedzonka ale skąd ja wytrzasne królika z dobrego źródła:confused: Marchewkę czy jabłuszka będę kupować w zdrowej żywności ale królika tam chyba nie mają;-)

myslę,że spokojnie takie wynalazki jak świeży królik niemielony ;) możesz zastąpić zupką z króliczym mięsem ze słoiczka a resztę gotuj według wlasnego uznania.

Ja mam jeszcze pytanko co do ilosci...daje Brianowi po pol sloiczka jakichs deserkow na dzien...tj ok 60g...zjada w tempie natychmiastowym tak mu zasmakowaly...tyle ze jak mu zabieram to jest wielka tragedia i placz..myslicie ze jak dam mu caly sloiczek 125g..naraz np.bananek,brzoskwinia i ryz..to bedzie ok??????normalnie mnie wyrzuty chwytaja ze zabieram dziecku jedzonko...:baffled: :confused:

Mnie dzisiaj lekarz powiedział, żeby dać ile zje:tak: Ale jak pisałam wyżej obiadek + deserek zamiast piersi/butelki nie jedno i drugie.

reklama
ja daję deserek cały bo krzyk byłby niemiłosierny gdybym zabrała:-D a zupki(kremy) dawałam też całe ale teraz wróciłam do połowy bo jak mała zjadła cały słoik zupki to już o kupie mogliśmy zapomnieć i się męczyła bidulinka:no:

Do góry