reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Karmienie naszych maluszkow

Jagusia ja znam 2 wersje zielonych kup.
1 to niestrawność przy wprowadzanym nowym pokarmie
2 ponoć mleku modyfikowane zawiera więcej żelaza i maluszek musi sie do tego przyzwyczaić.
Ogólnie myśle ze narazie nie masz sie czym przejmować a na dłuższą mete poradź sie lekarza.My kupujemy produkty z hippa bobovity i gerbera.Zalezy co jest z danej firmy.

reklama
Oj Kaju dzieki..poczekam jeszcze do wizyty. Niestrawnosc chyba nie, bo biegunek nie ma, wiec moze po prostu to zelazo. Sprobuje przez dwa dni podac jej do mleka ten lakcid i poczekam na rezultaty. A na jakim mleku jest twoja mala? I czy te produky bobovity i gerbera sa od czwartego miesiaca???

U nas ze spaniem to jest tak,że Oliś już po 19 jest spiący więc po kąpieli około 19.30 usypia i spi czasem do 2 a czasem nawet do 4 rano,potem karmienie przez sen,bo tylko marudzi ale się nie wybudza no a potem to już śpi do 7...tylko nad ranem jak juz sie wybudza to strasznie się kręci i mruczy jak niedźwiadek;-) no i koniec mojego spania:tak:

Oj, Olu to mialcznei i inne dzwieki naszych ociech sa najlepsze:tak: Moj maly tak nieraz "dyskutuje" ze my z mezem normalnie sikamy ze smiechu:-D

Dziewczynki mam pytanie czy jak daję małej w dzień jabłuszko tarte to mogę dać też soczek jabłkowy czy to już za dużo? Bo moja mała dostaje wścieklizny jak widzi słoiczek z sokiem albo jablkiem:-Dnajchętniej zjadłaby cały a ja daję jej na razie tylko 2 łyżeczki jabłuszka albo 50ml soczku, nie dawałam jej jeszcze 2 rzeczy w ciągu dnia i nie chcę przedobrzyć

Ja już tak dawałam ,ale jabłuszka dałam troszkę a po południu dałam 50 ml.soczku i nie było zadnych rewelacji ,tyle że u nas jest tak że soczkiem to Oskar pluje ,woli marchwiowe:-D

dzieki Wiolu, chyba sie jednak powstrzymam jeszcze,ja marchewkowego jej nie daje na razie bo ma problem z kupkami

reklama
Mojej wszystko smakuje:-D będzie grubas jak zacznie jeść inne rzeczy niż mleczko, nie można normalnie przy niej nic brać do ust bo otwiera dzioba i piszczy że jej nie dajemy:baffled:
Ostatnio teściowa dala jej cukierka mlecznego do lizania:szok::surprised:jak byliśy u niej na imieninach.Musiala poczęstować wnusię a ta jak sie przyssała do tego cukierka to nie można jej było oderwać. troche sie balam(nawet bardzo) że jej zaszkodzi ale nic jej nie było.A to zdjęcie na dowód:

Do góry