reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Karmienie naszych maluszkow

No ,z mojej tez jest mały zeżrołek.Nawet nocnego karmienia nie przepuści.I w nocy całą flache zawsze wydoi.Troche mnie to martwi bo ponoć takie dzieci potrzebują 6 godzin przerwy z karmieniem.A moja nie ma nic.Ciężko będzie ją oduczyć:baffled: :baffled:

reklama
Kaju nie przejmuj się ,mój "Naleśnik' też wstaje teraz w nocy ,je o 3 rano ,potem o 5.30 a następnie o 9.Jadłby na okrągło a tak fajnie było jak wstawał dopiero rano ,wydaje mi się że mleczko już jest dla niego za chude i nienajada się

Ja się wczoraj cieszyłam, że moja Niunia zjadła mleczko z kaszką o 21 i poszła spać, myślałam że pośpi już do rana, ale to by było zbyt piękne:-D o 23 się obudziła, musiała jeszcze cycka opróżnić:-D i poszła jak zwykle spać o 1 w nocy... Ale potem śpi do 8-9 rano...

Dziewczynki mam pytanie czy jak daję małej w dzień jabłuszko tarte to mogę dać też soczek jabłkowy czy to już za dużo? Bo moja mała dostaje wścieklizny jak widzi słoiczek z sokiem albo jablkiem:-Dnajchętniej zjadłaby cały a ja daję jej na razie tylko 2 łyżeczki jabłuszka albo 50ml soczku, nie dawałam jej jeszcze 2 rzeczy w ciągu dnia i nie chcę przedobrzyć
Asiu,myślę,ze jeśli chodzi o jabłuszko to nie przedobrzysz,możesz spokojnie podac Wiktorii więcej tartego,nawwt pół słoiczka skoro jej tak smakuje,najwyżej tylko szybciej i luźniej się załatwi;-) naprawdę spróbuj!

A my ciagle czekamy z podaniem czegos Briankowi...to juz nawet nie chodzi o to ze czekam na 4 mies...ale maluch ostatnio ma jakies problemy z trawieniem chyba...duzo placze przy ssaniu...po jedzeniu tez.w ogole chyba nie ma apetytu...zeby cos zjadl musze karmic go na stojaco chodzac po pokoju i bujajac go..i nie moze do tego zrobic kupki...dzisiaj tez nie bylo:-( ...chyba teraz to nienajlepszy moment zeby wprowadzac jakies nowosci...jak myslicie????a do tego jutro ma szczepienie...5w 1..i jeszcze jakies oddzielne..to w ogole bedzie oslabiony...az mi go szkoda..

Iwonko,u nas właśnie jak mały miał problem z kupka to podaliśmy jabłuszko i naprawdę kupka szybko się pojawiła! A nie robił nawet po 7-10 dni...teraz odkąd je marchewke albo jabłko to kupka jest codziennie:tak:

Ja wczoraj dalam malemu troszke jabluszka i jak jadl, to pojawily sie na policzku czerwone plamki, ale zaraz po zniknely. Dzisiaj tez sprobuje i zobaczymy czy bedzie ok. Mam nadzieje ze to nie kolejna alergia:no:

No, mam nadzieje. Ale moze jeszcze za wczesnie. Chyba poczekam az maly skonczy 4 mies:tak: A jak salej bedzie tak samo to sprobuje organiczne, moze to bedzie lepsze

reklama
mój już regularnie zjada pół słoiczka gerbera-albo zupka warzywna od 4-go m-ca albo marchewka z owocami leśnymi lub winogronami, a poza tym czasem kaszka ryżowa z malinkami, karmiona łyżeczką, do tego oczywiście cyc, a mimo to na buzi nie wygląda na grubaska, ale udka ma konkretne!

Do góry