reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Karmienie naszych maluszkow

A mój Miś narazie tylko cycuszki i zamierzam taki stan rzeczy utrzymac do 6 miesiąca i dopiero wprowadzac coś innego a wtedy będę korzystac z Waszych doświadczeń.

reklama
a ja kupiłam i dałam wczoraj Oliwierkowi na noc 150 ml kaszki mleczno ryzowej z bananami z bobo vity od czwartego miesiąca ciagnął az mu sie uszy trzęsły po czym padł ,miałam nadzieje że jak sie nasyci to troszkę wydłuzy sie przerwa miedzy jednym a drugim nocnym karmieniem bo mały budzi sie regularnie co 2h na jedzenie:szok: :szok: a ja czasami juz padam ze zmęczenia i co? zasął o 21 o 22 troszke sie napił bo zaczynał marudzic po czym o 24 obudził się na normalne karmienie potem o 2 i p 4 i o6,30 i to był już koniec jego spania szok potrzebuję snu a moje dziecko chyba nie bardzo :no: :no: ile śpią wasze dzieci jeśli mogę spytać? maja juz dłuższe okresy spania??

Kamilko z tego co wiem większośc lipcowych maluszków przesypia całą noc ale mój Michał do nich nie należy mam ten sam problem co Ty 2-3 godzinki snu i jedzonko, jeszcze czasami się tak wybudzi, że muszę Go nosic żeby spał, szczególnie okres kiedy jest teraz chory jest koszmarem. Budzi się co 45 min i trzeba Go lulac nawet do godziny a ja poprostu ledwo żyję.

no właśnie mam tak samo megii ia mi sie tak marzy żeby pospał choć 4 godzinki pod rząd biedny Michałek mam nadzieje że szybko wyzdrowieje Olis jak był chory to odwrotnie ciągle spał musiałam go sama wybudzać co chwile na mierzenie temperaturki a jak jest zdrowy to co 2h chce jeść

Piotruś idzie spać między 20 a 21,karmimy go koło 22 lub 23 na śpiocha i śpi do 6 rano,czasami obudzi się w nocy ale to rzadko i myślę że to przez ząbkowanie bo ma spuchnięte dziąsełka:happy: ale np.starszy synuś jak był niemowlakiem to wstawał co 2 godziny i chodziłam na rzęsach a jak mu szły ząbki to po 4 naraz i w ogóle spania nie było;-) ...co dziecko to inny charakterek:happy:

mój sie budzi o 24-tej, 2-giej 4-tej i potem o 7-7.30. nie przespał jeszcze nocy, no ale na cycu to moze tak byc, na szczescie tylko obudzi sie na karmienie i spi dalej

Moj maluszek spi jak susel, od 21, 22 do 6, 7 rano, wiec nie narzekac nie moge:tak:
Wczoraj pierwszy raz dostal platki, lyzeczka, malo zjadl, bo chyba jeszcze nie umie z lyzeczki, ale nauczy sie:tak: dzisiaj znowu sprobujemy:tak:

Nadia dzisiaj skosztowała marcheweczke z ziemniaczkami.Dałam jej tylko troche i tak jej zasmakowało ze potem był wrzask bo chciała jeszcze i taaaaakie grochy jej leciały:tak: :tak:
A co do spania to karmie po 20tej potem ok 3 ciej i około 7 albo 8smej.Je na śpiąco ,kłade do łóżeczka na boczek i oboje chrapiemy;-) ;-)

Dziewczyny...korzystajac z wolnej minuty jeszcze ja w sprawie zielonych kup i dokarmiania (ech jakie slodkie tematy). Przestawilam ja prawie z dnia na dzien na butelke bo nie mam juz tyle pokarmu no i te kuska sa zielone. Chyba zaczne podawac lakcid (jak niedawno sama radzilam Oli). Pamietam ze Aneczka tez pisala ze u niej bylo zielono...to chyba przez jakis czas normalne, nie? No i sprobuje dokarmiac jabluszkiem lub czyms podobnym. Jakie produkty sa najbardziej popularne w Polsce oprocz Gerbera?

A mala przesypia noce slicznie odkad przestawilismy na butelke. Je o siodmej po kapieli, potem po dziesiate i spi do siodmej-osmej. Tez sie troche rozbudza w nocy, ale sama zasypia. Fajnie, ech....

reklama
Acha..jeszcze cos do mam butelkowych...chcialam dzis przejsc na NAN2 z okazji przekroczenia magicznych 6 kg przez Julinka i kupilam go w aptece, ale pani powiedziala ze nalezy ostroznie u mniejszych dzieci niz 5 miesiecy, bo to bardziej ciezkostrawne i moga byc problemy....baz tu madry....????

Do góry