reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Karmienie naszych maluszkow

reklama
A mi juz brak słów na mojego głodomorka. Zaczęłam wieczorem dokarmiać ją mlekiem z butli bo sie nie najadała z cyca, tak wiec teraz po kąpieli moja córcia wypija 180 ml mleczka, idzie spac po ok 45min sie budzi i marudzi-wypija 80ml herbatki i czesto na koniec zanim uśnie wciąga jeszcze cyca ,szok:szok::rofl2:, gdzie ona to mieści!!!

mam mały męczący problem... nie wiem w jakim wątku pisac wiec tu skrobie. Julcia je dalej tylko z piersi i nie bierze smoczka, nigdy Jej nie dawałam, jakoś nie był potrzebny , nigdy nie płacze w nocy i jest bardzo pogodna, ale... no własnie nauczyła sie zasypiac przy piersi, i jak tylko jest markotna to chce do cyca w dzień to jest luz bo raz dwa pada i śpi ale po kąpieli, jejku masakra, czasami po 4 godziny leże i Ja usypiam bo cycka jak smoka traktuje i bez niego nie uśnie i nawet jak spi i jej tego cycka wyjmuje to sie budzi i strasznie marudzi, nie wiem co robic strasznie mnie mecza te wieczory , bo nawet jak szybko usnie to sie po 15 minutach przebudza i tak wkolko nawet przez kilka godzin :-( Próbowałam dawać smoka ale pluje nim, Zastanawiam sie nad kupnem smoczka nuby co imituje ruch sutka moze to pomoze, a moze wy cos dorodzicie, help

Kaaalu nie umiem ci nic doradzic ale jak sama piszesz, sprobuj z tym specjalnym smoczkiem! Moze sie uda??? Zycze powodzenia i wytrwalosci!
Moj usypia na rozne sposoby, raz przy cycu , raz trzeba go ponosic a innym razem wystarczy smoczek! Ale niestety musze to tylko ja robic bo u Kristiana jest placz! Mam maminsynka!!!

u mnie na szczescie jest odwrotnie jak jest u Alka to usnie na rekach u mnie jest placz bo czuje cyca, wlasnie zamawiamy tego smoka

Olu to tylko się cieszyć, że Oliwierek ma tak apetyt, ja z karmieniem Mikołajka też zasadniczo nie mam problemów, teraz, na początku zdarzało mi się kilka razy z rzędu skosztować z fontanny marchewkowej, czy jabłkowej, która wylądowała na moich okularach, ale na szczescie to już przeszłość, jedyne narazie czego nie lubi, to dyni, za to za dynie znalazł sobie inny zamiennik, banan, my w domu, mówimy na niego bananowy chłopak:laugh2: , poprostu go uwielbia, więc jestem teraz na etapie próbowania wszystkiego co jest zmieszane z bananami, ostatnio z HIPPA kupiłam Jabłuszka z bananami, Banany, Brzoskwinie z bananami, a i dziś np. kupiłam "Przysmak na Dobranoc"... jak się domyślasz Kaszkę ryżową na mleku z bananami, zjadł cały 190ml. słoiczek,:tak: :-) :-D aż byłam sama w :szok: . I co Ty na to?

kasiullka,jestem w szoku:szok: :szok: :-D ja dziś zrobiłam zapas słoiczków,kupiłam chyba z 10,ale jak dawałam dziś zupkę jarzynową Gerbera to dostałam ochrzan od mamy,że na to jest za wczesnie,że w tej zpce jest mleko modyfikowane i jak karmię piersią to do 6 miesiąca powinnam podawać tylko owoce i marchewkę,a nie zupki...dodam,że nigdy nie dawałam małemu innego mleka niż moje,kaszki też nie jadł,poczekam z tym do 6 miesiąca. Ale jak myslicie,czy taka zupka nadaje się dla 4,5 miesięczniaka na cycu? Mama twierdzi,że to jest takie syte,że nie będzie chciał potem cycać...nie wiem,czy ma racje...na słoiczku jest napisane po 4 miesiącu,więc teoretycznie ok.
kaaala,rzeczywiście ten smoczek to najlepsze wyjście...u nas Oliwier na noc zawsze usypia sam,nienawidzi noszenia i głaskania,musi miec tylko blisko buzi kołderkę albo kocyk. A w dzień bujam go w gondolce albo w kołysce

Ja tez chciałam mojej niuni kupić ten przysmak na dobranoc ale kurde u nas tego nigdzie nie ma:wściekła/y: :wściekła/y: Oleńko według mnie jak nie spróbujesz to sie nie przekonasz.Ja jak daje zupke to mleczko daje później dużo wię przecież od razu logiczne że Oliwier nie bedzie chciał cyca bo będzie syty po zupce.Jak zgłodnieje to da znać.

reklama
Masz rację kaju,tyle,że po owockach zawsze dojadał cycem a teraz zje zupkę i nie chce cycać...żeby nie było tak,że jedno karmienie zastępuję mu już zupką...echhh,sama nie wiem co robić:eek:

Do góry