reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Karmienie naszych maluszkow

Dziewczynki pamietajcie, ze jesli maluszek ma lub mial problemy z kupka to zeby nie podawac kaszki ryzowej ani kleiku ryzowego, bo ryz powoduje zatwardzenia:tak:

reklama
Musze sie chyba rozejrzec za jakimis bezmlecznymi kaszkami...szczerze mowiac jestm zielona w tym temacie...lekarki sie nie zapytam..bo chyba by mnie zjadla...za to ze chce mu cos podac oprocz mojego pokarmu przed ukonczeniem 6 mies.jeszcze ostatnio mnie przestrzegala..i przypominala.. jeszcze jedno pytanko..to jabluszko mam mu podawac w godzinie normalnego karmienia???i to juz wystarczy???czy po jabluszku...piers...i normalny rytm co 3 h...:confused:

Musze sie chyba rozejrzec za jakimis bezmlecznymi kaszkami...szczerze mowiac jestm zielona w tym temacie...lekarki sie nie zapytam..bo chyba by mnie zjadla...za to ze chce mu cos podac oprocz mojego pokarmu przed ukonczeniem 6 mies.jeszcze ostatnio mnie przestrzegala..i przypominala.. jeszcze jedno pytanko..to jabluszko mam mu podawac w godzinie normalnego karmienia???i to juz wystarczy???czy po jabluszku...piers...i normalny rytm co 3 h...:confused:

Iwonko, ja jabłuszko pdaję między karmieniami, traktuję to jako deserek. Michałek je mi co 3 godziny, jak w zegarku. Jabkło dostaje tak po godzinie,półtorej od karmienia.

Iwonko,a po co chesz czekac jeszcze 6 dni?????????przeciez nie zrobi to zadnej różnicy,ja zaczęłam podawać Oliwierkowi deserki jak skończył 3 miesiące! naprawdę nie bój się,jak Brianowi posmakuje to będzie ci łyżeczkę z ręki wyrywał!:-D ja na początku zaczęlam od 3 łyżeczek jabłuszka ale Oli pluł i sie krzywił i jak dałam mu marchwkę to od razu zjadł pół słoiczka i do tej pory wcina słoiczek na 2 razy! Spróbuj własnie od jabłuszka albo marchewki albo połączone,z bananem jeszcze bym poczekała,jak znajdziesz to kup tez marchewkę z warzywami,,np pietruszką,selerem,u nas to ulubione danie! Nie obawiaj się tylko na początku dawaj po troszku i obserwuj,u nas kupka po marchewce aż się wylała z pieluszki,była pomarańczowa a teraz tez w takim kolorze ale za to zbita...powodzenia i napisz jak smakowało Briankowi!

Martuś my jedziemy na kaszce ryżowej i nie miałam jeszcze kłopotów z kupką ,a z początku to zawsze są problemy bo przestawiamy dzidzie na inne jedzonko:-) :-)

Wczoraj jedliśmy jabłuszko z bananami, cały pojemniczek zjadła, dzisiaj zajadała się zupką jarzynową. Dla mnie to paskudztwo, ale jej smakowało, obaliła pół słoiczka:-) Na jutro planujemy dynię z ziemniakami:tak: Jak do tej pory nie mieliśmy żadnych dolegliwości żołądkowych, a przy okazji chętniej ssie pierś...

Wiolciu, ale trwoj nalesnik nie mial w ogole problemu z mupka, ja tylko tak mowie dla dzidziolkow, ktore mialy takie wlasnie problemy. Lekarz mi tak poradzil i mama tez mowila, ze po ryzu lubi byc zatwardzenie, a ja po naszych kupkowych zatwardzeniech wole nie ryzykowac, tym bardziej ze wybor jest duzy:tak: Oczywiscie jesli ktos chce, to niech daje, przeciez nie kazde dziecko tak samo reaguje;-)

u nas znowu lekarz uważa kaszki za najbardziej bezpieczne dla dziecka crddddd vfgcc ssm njjhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhc fgvb gftfvrh ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, ,

to pierwsze ja piszę a to pod spodem pan oskarktórego mam na kolanach :-D :-D :-D :-D v

reklama
Do góry