reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Karmienie naszych maluszkow

Faktycznie że link nie działa:baffled: no to nie wkleję w takim razie bo nie potrafię. Może spróbujcie wpisać sobie ręcznie ten pierwszy link.
Kociu a z jakiej to firmy jest? (ten twarożek) bo jeszcze się nie spotkałam z nim w sklepie. Chyba gerber ma kuchnię alergika:confused:

reklama
Jak tak czytam o jadłospisie waszych pociech to mi się płakać chce,bo mój mały niejadek je coraz mniej i chudnie w oczach:sick: :-( U nas jedzenie wygląda tak:
rano po przebudzeniu cycuś
9-9.30 kaszka ok 150 ml Bobovita na mleku modyfikowanym
do obiadku cycuś,czasem pól deserku,herbatka,kawałeczek bułki z masełkiem
14- obiadek-tylko ze sloiczka bo na domowe papki mówi bleee,czasem zje cały,czasem pół-najchętniej tylko gładkie konsystencje,te z duzych słoiczków Gerbera nie wchodzą w gre bo mają kawałki warzyw i makaronik itp,dziwne,bo czasem Olis zjada z nami np rosołek domowy,czy ziemniaczki i mu smakuje a te gotowe dania jak np spaghetti czy potrawka z kurczaka na gęsto nie mwchodzą mu nijak:sick:
ok 17-podwieczorek-najczęsciej jakis deser albo jogurt z owocami z Hippa
ok 19.30-kolacja-kaszka na gęsto z łyzeczki jak na śniadanie albo sloiczek z Hippa z serii "na dobranoc"-nie zawsze zjada wszystko,potem chwilkę cycuś
w nocy 2 razy cycuś
a dziecko mi mizernieje:-( a mleka modyfikowanego za nic się nie napije,wyczuje je w kazdej potrawie jak próbuję przemycić i pluje,tylko kaszkę z Bobovity na mleku modyfikowanym chętnie je:confused:
Czy mozecie mi napisać co mogę jeszcze mu dawać,żeby prztył troszkę,bo już mi ręce opadają:-(
Czy któraś z was próbowała dawać Mleko i Owoce z Hippa? Jak to smakuje,słodkie jest?

Oleńko chyba lepiej to z lekarzem przydyskutowac... Ja niestety nie pomogę.

Dzisiaj pierwszy raz ugotowałam dla Smyka zupkę:) Strasznie się ciesze bo smakowała bardzo:) Kalafiorową na rosołku. Tak się podeksytowałam, że aż postanowiłam zrobic Mu na deserek kisiel morelowy ale nie chciał jeśc pluł nim na wszystkie strony. Heh, chyba by mi woda sodowa uderzyła jakby wszystko zjadł:happy: Później nawet tym słoiczkowych moreli nie chciał tknąc a do tej pory jadł z chęcią:-p

Olu nie martw sie bo olis pewnie sie wyciaga a nie mizernieje.Zobacz ile sie teraz rusza, wszystkie nasze maluchy chyba teraz troszke szczupleja bo inaczej nie dalyby rady wstac i sie poruszac.
Co do mleczka to Witek nie lubil tych kasze bobovity ale znalazlam jedna z nestle ,ktora wsuwa az mu sie uszy trzesa NESTLE BIFIDUS 8 ZBOZ.Jest bardzo pozywna bo jak zaczelam mu ja dawac tak kolo 12 to przestal jesc obiadki(nie wiedzialam dlaczego) w koncu dopiero jak mu zamienilam ta kaszke na zwykly kleik kukurydziany to znowu zaczal jesc obiad tak kolo 16tej;-):tak:

Czy któraś z was dawała może płatki kukurydziane maluchom:confused: Się tak zastanawiam właśnie i nie wiem, ale skoro chrupki kukurydziane można dawać to płatki chyba też??? Np wymieszane z mlekiem modyfikowanym:baffled::confused:

Olu mi sie ostatnio mala poprawila, wazy kolo 8.5 kg, czyli sporo przytyla przez ostatnie 2 miesiace bo wazyla zaledwie 7. Karmie ja czesciej bo bardzo duzo sie rusza. Po porannym mleku modyfikowanym daje jej jeszcze przed poludniem maly jogurcik nestle (sa takie waniliowe albo herbatnikowe) i herbatnika plus troche herbatki. Przed obiadem dostaje jeszcze kaszke (gris?) 180ml (tez nestle - albo normalna albo bananowa). innych kaszek mi nie zje. Obiadek to sloiczek (tez nic mojego nie zje, nawet kartofelkiem ostatnio plula). Polubila spaghetti z kluseczkami:) Zupy ida baaardzo ciezko wiec nie wmuszam. Po obiedzie jakis czas podaje jej kompocik i czasem jeszcze polk bananka. Potem kaszka i pod wieczor sloiczek deserku z ryzem, na dobranoc mleko. W sumie duzo karmienia, ale widze ze je ze smakiem i zdecydowanie woli juz z talerzyka i lyzeczka niz z butelki.
Sprobuj moze podawac bananka rozgniecionego miedzy posilkami, a ten posilek o 17 moze daj troche bardziej syty (np deserek nestle z ryzem a nie same owoce).
A tak wogole to sie nie martw bo chlop na schwal!

reklama
Czy któraś z was dawała może płatki kukurydziane maluchom:confused: Się tak zastanawiam właśnie i nie wiem, ale skoro chrupki kukurydziane można dawać to płatki chyba też??? Np wymieszane z mlekiem modyfikowanym:baffled::confused:
Asiu ja daje małej płatki kukurydziane,dosypuje zawsze do kaszki z mlekiem i wcian aż sie uszy trzęsą..myslę,że bez problemu możesz jej podac płatki...:tak::tak:

Do góry