reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Karmienie naszych maluszkow

Olu nie masz cos się martwić.:tak:.skoro je i nie ejst głodny,nie płacze to wszystko jest ok..lekarka mi powiedziała,że nasze dzieci moga teraz troszke chudnąć bo mają więcej ruchu,raczkują itp...więc spalają sporo;-). Oliś to okaz zdrowia i może faktycznie idzie mu w długość a nie w szerokość ....może faktycznie jak pisze Jagusia dawaj mu bardziej syty posiłek na wieczór..spróbuj może dać mu na kolację kaszkę Bobo vity z mlekiem np Bebilon albo Nan może akurat się da oszukać...próbuj go oszukiwac w końcu się przekona i bedzie wcinał......:-):tak:

reklama
Olu , tak jak mówi Wiki ,mnie się wydaje ze Oliś rośnie wzdłuż :-D Może spróbuj mu dawać częściej mniejsze porcje.Chociaż mysle że to w sumie nie potrzebne i nie masz się czym przejmować.
Dziewczyny ,skoro Nadia wcina deserki z hippa z jogurtem to czy można podawać takim dzieciom jaogurt naturalny z owocami lub np twarożek??

Kaju tylko ponoć w tych deserkach z hippa to tego jogurtu jest zaledwie 10% (znajoma mówiła, osobiście nie sprawdzałam):baffled::confused: ale jak nie ma skazy białkowej to możesz jej po trochę dawać :tak: jak nie spróbujesz to nie będziesz wiedziała:baffled: czytałam różne diety dla niemowląt i w niektórych książkach (tych starszych tzw babcinych;-)) jest twarożek w diecie 10 miesięcznego dziecka:tak:

Kochane jesteście,dziekuję za wasze rady! :) chyba naprawde muszę więcej mu dawać tyle,ze ostatnio nic mu wcisnąć nie mogę...dziś o dziwo zjadl całą zupkę Bobovity warzywa,kurczak,śliwki a potem kilka łyżek zwykłej ogórkowej którą my jedliśmy ;) ale rano kaszki zjadł może ze 100 ml a na wieczór tylko cycus był cacy a kaszka Hippa ze słoika bleee...

Olu sprobuj moze tej kaszki , o ktorej Ci pisalam.Witek naprawde jest wybrednya ta bardzo lubi.Nestle bifidus po 9 m-cu;-)

No to dzis za gotowanie sie zabralam. Zrobilam zupki na 4 dni i kurczaka z przepisu Aneczki...tez wyszlo na cztery. Problem w tym ze u nas korzenia pietruszki niet i kaszki ryzowej tez niet tylko kukurydziana. Mam nadzieje ze Julinek bedzie chcial taka odmiane jesc bo ja juz nie mam sily po sklepach latac i tlumaczyc co to jest ta kaszka ryzowa:(

Dam znac jutro jak poszlo:)

Jagusiu ja zrobiłam bez kaszki i mała też wsuwała:tak:;-) jak zmiksowałam blenderem to zrobiło się wystarczająco gęste :-)

U nas z jedzeniem to różnhie bywa.Ze wzgledu na brak czasu dalej gotuje wielkie gary zupy a potem dziele na porcje i zamrażam.Później tylko dodaje ewentualnie ryż lub kasze manną.Ta ostatnia jest uklubionym dodatkiem do zup u mojej córy;-) Nie miksuje tylkko gniote warzywa widelcem a mięsko siekam na drobniutkie kawałeczki.Czasami sie zajada aż uszy się jej trzęsą a czasami musze w nią wpychac i daje potrawe na 2 razy.Ogólnie raczej dobrze je.Moja mama twierdzi ze gotuje porcje dla słonia ale po Nadii raczej tego nie widać:-D Niestety deserki kupuje w słoiczkach bo oprócz banana nie zje nic mojego:eek:

reklama
Do góry