reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Karmienie naszych maluszkow

Reamonn zaraz Ci napisze ten przepis, jest prosty i mojemu szkrabowi naprawde smakuje:tak:
150g surowego miesa z kurczaka(piers)
1marchewka, 1/2pietruszki, kawaleczek selera
2 jablka
lyzeczka masla
lyzka kleiku ryzowego
Mieso pokroic i ugotowac z warzywami w niewielkiej ilosci wody.Jablka obrac ze skorki wyjac gniazda nasienne, pokroic i poddusic ok 3-5 minutw malej ilosci wody.Wszystko razem zmiksowac, dodac maselko i kleik ryzowy
Ja dalam ciut wiecej maselka i kleiku bo sporo tego wyszlo(mialam obiadek na 3 dni)

reklama
Aneczko! Rewelacja! :-D Wlasnie widze ze skadnikow jest duzo wiec obiadek na 3 dni to dla mnie super rozwiazanie gdyż mam bardzo mało czasu na gotowanie.
Powiedz mi jeszcze prosze jak przechowujesz obiadek na kolejne dni? Wystarczy w lodowce?

Jak tak czytam ile wcianaja nasze maluszki to troche sie zaniepokoilam ze Kaja tak mało, a raczej ze ma taka duzo przerwe bo po kolacji ktora ma o 19.00 - 19.30 i idzie spać, nie je nic do 7.00 - 7.30 rano jak wstanie na śniadanko.

Reamonn ja trzymam do 3 dni w lodowce a jak wychodzi mi wiecej niz na 3 dni to mroze.
Witus w nocy tez nic nie je ale mysle ,ze wszystko jest O.K.

znalazłam coś w necie -może się wam przyda:-) (po prawej stronie jest dział "kuchnia malucha" z podziałem na miesiące).

www.ksiazka-kucharska.pl/przepisy/Maluch-10-Miesiecy/

Reamon nie masz czym sie martwic..moja Wiki ostatni posiłek ma o 19 po kapieli ok 240ml mleka z kaszką wypija i do rana do 7-8 wytrzymuje bez preblemu...to raczej normalne juz jest ,że nasze maluszki nie chca i nie potrzebuja w nocy jeść.....:tak:

reklama
Asieńko,twarożek Zuzlce daję z "kuchni alergika-wiesz ona też ma niekeidy problemy z suchą skórą i pediatra podejrzewa skazę białkową(jesteśmy w trakcie sprawdzania)ale po tych słoiczkach nic jej nie jest...Tak jak po obiadkach z tej serii....

Do góry