reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Karmienie naszych maluszkow

Niektórym dziewczynom wysyłałam kuchnie malucha na email.Jeśli jesteście zainteresowane to podajcie mi swój email na Gadu lub przez bb(prywatna wiadomość).
Mój wczoraj zmócił całą miseczkę kisielu truskawkowego :-) ,oj jak smakowało

reklama
Zupełna zmiana u nas z karmieniem od jakiegos tygodnia :-(.
Butelke zje, ale jak ma być obiadek to 3 łyżeczki i zaczyna sie pod górke. To niesamowite, wcześniej mała jadła mi nawet 200ml obiadku a teraz jak ma zjesc 100ml to cudem i kosztem całej zapapranej kuchni :-(.
Zupełnie nie wiem czemu tak sie stało, nawet deserek wybrzydza, wszystko co łyżeczką jest beeeeeeeee.

Czuje ze to ząbki bo ida jej 4 naraz i marudzi mi niesamowicie, podobnie ze spaniem, jak ma zasnac w lozeczku to cudem. Ech! Mam nadzieje ze to jest wlasnie powod... no zobaczymy.

reamonn,napewno,podrażniają się jej podczas jedzenia dziąselka i dlatego nie chce jeść! U nas to samo,rano 200 ml kaszki z łyżeczki zjada w miarę chętnie ale obiadek w małym słoiczku ledwo mu wciskam do połowy,deserek też cały rzadko Oliwier zjada...o mleku nie wspomnę,modyfikowanego nawet nie chce do ust wziąc,tylko cycuś:-( niestety to wina antybiotyku ale też zapchanego noska i do tego ida górne dwójki...kur...że też wszystko go naraz męczy:-( :wściekła/y:

Kaja dziś skonczyla 9 miesiecy wiec moglam jej juz podac deserek Gerbera: ananas, banan i bodajże marakuja. Wcinala jak szalona ;o) w zapasie mam jeszcze owoce tropikalne, rowniez po 9-tym miesiącu :-) .

Kurcze ale tym dzieciom sie zmienia.Moj Witek potrafil zjesc nawet 250 ml gestego obiadku a od tygodnia zaczal kombinowac.Najpierw nauczyl sie nowego plucia i super sie bawil przy kazdej podanej lyzeczce zupki a teraz poprostu nie chce jesc:confused::baffled:Nie wiem o co chodzi bo zjada i deserki i kaszke z butli a na obiadki sie obrazil.Poza tym znowu dzisiaj dostal na cos uczulenie na buzce i chyba wybiore sie z nim do jakiegos madrzejszego lekarza od mojej pani doktor:dry:

A ja chciałam dogodzić Wiktorce i kupiłam jej deserek z mango-no i skończyło sie na uczuleniu drugiego dnia:no: brak słów, za każdym razem jak tylko dam jej cos nowego ( z owoców) jest to samo:-( zatrzymaliśmy się na poziomie deserków od 5 miesiąca i to tylko kilku(!!!) i chyba tak już zostanie :baffled::sick: a taki duży wybór na półkach:dry:

Aneczko mam nadzieje ze to tylko taka faza i ze Witus znow bedzie smakowal w obiadkach!!!
Jak dobrze ze moj snek nie ma alergicznych problemow! Jadl juz nawet truskawki i nie dosc ze nie dostal wysypki to jeszcz ebardzo je polubil!

Dzieki Agatko za pocieszenie;-) wczoraj dalam mu deserek jablkoz makaronem i cynamonem i tez mu buzia wyschla i sie czerwona zrobila:confused: nie wiem moze od makaronu.Tesciowa ma mi zalatwic wizyte u dermato-alergologa zobaczymy:zawstydzona/y: na razie nie jest to duzy problem gorzej z tymi obiadami, wczoraj nie zdjadl zupy tylko banana a dzis kominuje z jakims nowym przepisem na kurczaka z jabluszkiem:cool2:

reklama
Jak sama gdzies napisalas ze przepis brzmi apatycznie to mysle ze i Witusiowi posmakuje!!! Przeciez nie moze zrobic mamusi przykrosci jak ona tyle serca wklada w gotowanie!!!!

Do góry