reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Karmienie maluszkow

czy to normalne zeby polskie dziecko nie lubilo ziemniakow? co on bedzie jadl?:-p:rofl2:
Pamiętam że z Kacprem miałam podobny problem,tyle że on nie mógł się przekonać do marchewki i za nic jej nie chciał jeść.
Wtedy ja wszystko gotowałam sama i wymyśliłam że dam mu ziemniaka parę dni,a później po odrobinie dodawałam marchewkę i codziennie zwiększałam jej ilość no i tak moje dziecko przekonało się do marchewki a teraz cały czas chce jeść na surowo marchewki:-D:-D:-D
mam nadzieję że nie zamotałam za bardzo:-D

reklama
I ja skusiłam się i podałam małemu najpierw soczek jabłkowy, nie smakował! Tak się krzywił aż go pociągało na wymioty! Na drugi dzień dałam jabłuszko ze słoiczka i też nie smakował... ciekawe czemu... wczoraj zjadł jedną łyżeczkę rosołku domowej roboty i to smakowało!!! :)

A jak robilas rosołek? Taki wywar bez przyprawinia mu podałas?

Kurcze, a nasza mała coś od wczoraj ma problem z cyckiem :/ Co jej do buzki wsadze, to wypluwa albo zaczyna płakać. Butelki z herbatką też nie chce, ja jej smoka do buzi a ona w płacz.. Nie wiem co się dzieje :( W nocy budziła się co godzinę, półtorej na cycka.. Nie wiem, może zęby jej idą? Wsadza od paru dni prawie całą rączkę do buzi i ładuje sobie na lewą stronę buźki. Gorączki nie ma co prawda, ale nie mam pomysłu skąd ta niechęć do cycka i butelki .. Myślałam, że może nie mam pokarmu, ale odciągnęłam właśnie pokarm i przez 25 minut zebrało się 90ml.. Więc chyba nie jest źle?... Co myślicie? Dodam, że dostaje tylko cyca i herbatkę z butelki, i od paru dni próbujemy jej rozszerzyć dietę za namową pediatry, ale i marchewka i jabłuszko jej nie smakuje :/

Ostatnia edycja:
arica, piszesz, ze mała ładuje raczki do bużki, moze się skaleczyła-dzieciaki mają baaardzo ostre pazurki- ja muszę codziennie podcinac, bo jak mnie Helenka złapi za nos...to... ;-) moze ma podraznione i stąd ból?

Ania. : Hm. Możliwe.. Obcinam jej co 2-3 dni, bo rosną jej bardzo szybko. Ale po obcięciu są jednak troszkę ostre, a boję się je spiłowywać pilniczkiem, bo te jej pazurki są przecież taakie malutkie..
Szkoda, ze włoski jej tak szybko nie rosną, bo na razie to taki z niej mały łysolek ;)

Ania. : Hm. Możliwe.. Obcinam jej co 2-3 dni, bo rosną jej bardzo szybko. Ale po obcięciu są jednak troszkę ostre, a boję się je spiłowywać pilniczkiem, bo te jej pazurki są przecież taakie malutkie..
Szkoda, ze włoski jej tak szybko nie rosną, bo na razie to taki z niej mały łysolek ;)
Łysolek powidasz? To zupełnie jak Helenka ;-)))

Łysolek powidasz? To zupełnie jak Helenka ;-)))

:)) Naszej małej niby coś tam rośnie, najwięcej włosków ma nad karkiem, bo tak całkiem z tyłu i po bokach to jej się wytarły i tam naprawdę ma łyso :) A na reszcie głowy to taki meszek w sumie... W każdym bądź razie nie prędko warkoczyk zapleciemy ;)

reklama
jakiej wody używacie do przygotowywania posiłków/ napojów dzieci?? wiem ze już pisałyście na ten temat ale nie mogę znaleźć.
Jeżeli kupujecie to jakiej firmy???

użądzenia faktycznie fajne ale cena jak dla mnie za wysoka

Do góry