reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Karmienie maluszkow

U mnie było podobnie, przegrałam z butelką. Nasze dzieci mimo, że są małe to już na tyle cwane że wolą jeść z butli czyli najeść się do syta i się przy tym nie narobić :-D :-D Na początku było mi strasznie przykro ale teraz staram się dostrzegać plusy takiego wyjścia a jest ich sporo :-)

reklama
U mnie było podobnie, przegrałam z butelką. Nasze dzieci mimo, że są małe to już na tyle cwane że wolą jeść z butli czyli najeść się do syta i się przy tym nie narobić :-D :-D Na początku było mi strasznie przykro ale teraz staram się dostrzegać plusy takiego wyjścia a jest ich sporo :-)

ja czasem mam dość moich cycków i chętnie zaprzyjaźniłabym mojego synka z butelką, niezbyt dobry wynalazek te piersi- albo bolą, albo się zastoje robią (już bardzo żadko) albo leci z nich jak z fontanny i mały marudzi i co chwilkę wypluwa cyca, ach...ale czego się nie robi dla maluszka

hej,a u mnie to roznie nie raz jest tak,ze sama wciskam małemu butelke,a on wypluwa z busi i chce cycuszka i tak wisi na nim godz ,a mnie plecy napierdzielaja :/

nie ma recepty na te dzieciaczki, dobrze,ze jak cycuszka nie chca to butle jedza,bo co by było jakby nie chciały??

hej,a u mnie to roznie nie raz jest tak,ze sama wciskam małemu butelke,a on wypluwa z busi i chce cycuszka i tak wisi na nim godz ,a mnie plecy napierdzielaja :/

nie ma recepty na te dzieciaczki, dobrze,ze jak cycuszka nie chca to butle jedza,bo co by było jakby nie chciały??

Wtedy to chyba jakaś kroplówka lub rurka do żołądka :-) Mój maluch pewnie wtedy by tylko spał bo ciągle byłby syty :-D

Ja ostatnio się wycwaniłam i kiedy ściągam mleko z prawej piersi to pod lewą z której cieknie podkładam butelkę :-) wygląda to komicznie ale w moim przypadku każda kropla ma znaczenie.

Ostatnia edycja:
pytałam już na wątku głównym ale zapytam i tu :) jakich wkłądek laktacyjnych używacie? z moich cycek jak z fontanny leci podczas karmienia, jak karmię jedną, to z drugiej tak samo leci i koniec końców ja się przebrać muszę, mały często "zmoczony", żadne wkładki do tej pory się na 100%nie sprawdziły u mnie, no chyba, że avent, ale kosztuje ok 20 zł za 24 szt, co mi na 2-3 dni by starczyło, przy dobrych wiatrach, więc mnie na to nie stać :(

Ostatnia edycja:
reklama
pytałam już na wątku głównym ale zapytam i tu :) jakich wkłądek laktacyjnych używacie? z moich cycek jak z fontanny leci podczas karmienia, jak karmię jedną, to z drugiej tak samo leci i koniec końców ja się przebrać muszę, mały często "zmoczony", żadne wkładki do tej pory się na 100%nie sprawdziły u mnie, no chyba, że avent, ale kosztuje ok 20 zł za 24 szt, co mi na 2-3 dni by starczyło, przy dobrych wiatrach, więc mnie na to nie stać :(

jak masz dużo pokarmu to tak Lencja na wątku głównym polecam BabyOno, mnie troszkę drażniło w nich to że szeleściły i wogóle duże są, ale bardzo cieniutkie, ja używałam ich na samym początku jak miałam nawał i dobrze się sprawdziły pod względem nieprzemiękania:-) ale niestety nie mogę ich nigdzie znaleźć w Toruniu, pierwszy raz kupiłam na allegro przy okazji innych zakupów. miałam też belle, penaten i takie zwyklaki na noc z carrefoura,ale na noc już nie używam,tylko podczas karmienia pieluszke wkładam(albo i nie)bo czasem kilka kropli poleci.

Do góry