U mnie było podobnie, przegrałam z butelką. Nasze dzieci mimo, że są małe to już na tyle cwane że wolą jeść z butli czyli najeść się do syta i się przy tym nie narobić Na początku było mi strasznie przykro ale teraz staram się dostrzegać plusy takiego wyjścia a jest ich sporo :-)
reklama
zyrraffka
Szczęśliwa mama
U mnie było podobnie, przegrałam z butelką. Nasze dzieci mimo, że są małe to już na tyle cwane że wolą jeść z butli czyli najeść się do syta i się przy tym nie narobić Na początku było mi strasznie przykro ale teraz staram się dostrzegać plusy takiego wyjścia a jest ich sporo :-)
ja czasem mam dość moich cycków i chętnie zaprzyjaźniłabym mojego synka z butelką, niezbyt dobry wynalazek te piersi- albo bolą, albo się zastoje robią (już bardzo żadko) albo leci z nich jak z fontanny i mały marudzi i co chwilkę wypluwa cyca, ach...ale czego się nie robi dla maluszka
hej,a u mnie to roznie nie raz jest tak,ze sama wciskam małemu butelke,a on wypluwa z busi i chce cycuszka i tak wisi na nim godz ,a mnie plecy napierdzielaja :/
nie ma recepty na te dzieciaczki, dobrze,ze jak cycuszka nie chca to butle jedza,bo co by było jakby nie chciały??
nie ma recepty na te dzieciaczki, dobrze,ze jak cycuszka nie chca to butle jedza,bo co by było jakby nie chciały??
hej,a u mnie to roznie nie raz jest tak,ze sama wciskam małemu butelke,a on wypluwa z busi i chce cycuszka i tak wisi na nim godz ,a mnie plecy napierdzielaja :/
Wtedy to chyba jakaś kroplówka lub rurka do żołądka :-) Mój maluch pewnie wtedy by tylko spał bo ciągle byłby syty
Ja ostatnio się wycwaniłam i kiedy ściągam mleko z prawej piersi to pod lewą z której cieknie podkładam butelkę :-) wygląda to komicznie ale w moim przypadku każda kropla ma znaczenie.
Ostatnia edycja:
Kasiulka_1980
Mama Hani i Mai :-)
a próbowałaś karmić na leżąco? Bardzo wygodnie i plecy nie bolą
zyrraffka
Szczęśliwa mama
a próbowałaś karmić na leżąco? Bardzo wygodnie i plecy nie bolą
ja najbardziej lubie karmic na lezaco, wygodnie i ja odpoczywam, rece wolne
Kasiula1982
Fanka BB :)
pytałam już na wątku głównym ale zapytam i tu jakich wkłądek laktacyjnych używacie? z moich cycek jak z fontanny leci podczas karmienia, jak karmię jedną, to z drugiej tak samo leci i koniec końców ja się przebrać muszę, mały często "zmoczony", żadne wkładki do tej pory się na 100%nie sprawdziły u mnie, no chyba, że avent, ale kosztuje ok 20 zł za 24 szt, co mi na 2-3 dni by starczyło, przy dobrych wiatrach, więc mnie na to nie stać
Ostatnia edycja:
ja używam Johnson's i jestem z nich zadowolona, a też jak mały je z jednego cyca to z drugiego kapie samoistnie cena ok 14 zł za 50 szt
http://allegro.pl/item1150782379_johnson_s_baby_wkladki_laktacyjne_50szt_promocja.html
http://allegro.pl/item1150782379_johnson_s_baby_wkladki_laktacyjne_50szt_promocja.html
reklama
pytałam już na wątku głównym ale zapytam i tu jakich wkłądek laktacyjnych używacie? z moich cycek jak z fontanny leci podczas karmienia, jak karmię jedną, to z drugiej tak samo leci i koniec końców ja się przebrać muszę, mały często "zmoczony", żadne wkładki do tej pory się na 100%nie sprawdziły u mnie, no chyba, że avent, ale kosztuje ok 20 zł za 24 szt, co mi na 2-3 dni by starczyło, przy dobrych wiatrach, więc mnie na to nie stać
jak masz dużo pokarmu to tak Lencja na wątku głównym polecam BabyOno, mnie troszkę drażniło w nich to że szeleściły i wogóle duże są, ale bardzo cieniutkie, ja używałam ich na samym początku jak miałam nawał i dobrze się sprawdziły pod względem nieprzemiękania:-) ale niestety nie mogę ich nigdzie znaleźć w Toruniu, pierwszy raz kupiłam na allegro przy okazji innych zakupów. miałam też belle, penaten i takie zwyklaki na noc z carrefoura,ale na noc już nie używam,tylko podczas karmienia pieluszke wkładam(albo i nie)bo czasem kilka kropli poleci.