reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Karmienie maluszkow

kto robil maluchom pulpeciki w sosie? nie mam pojecia jak sos przygotowac? zagescic czyms czy tylko mleka dodac?
ja robie albo w sosie pomidorowym - uzywam wtedy przecieru ze sloiczka i mleka mm
albo sos jasny- z mleka mm, zageszczony maka ryzowa, raz doprawilam koperkiem ale chyba koperek Lili nie smakuje :-)

reklama
mi ciagle cieknie slina jak o nich pomysle
a jeszcze Koriander napisala ze juz jedza to klawiatura obsliniona

kto robil maluchom pulpeciki w sosie? nie mam pojecia jak sos przygotowac? zagescic czyms czy tylko mleka dodac?

ja robie albo w sosie pomidorowym - uzywam wtedy przecieru ze sloiczka i mleka mm
albo sos jasny- z mleka mm, zageszczony maka ryzowa, raz doprawilam koperkiem ale chyba koperek Lili nie smakuje :-)

chcialam powiedziec to co koriander,tyle ze ja mleka nie dodaje,bo bym tego sama nie tknela;p
i maka zwykla

Mój też już mleczka nie chce, ale nadal je kaszki na mleczku. Poza tym to już ma większość za sobą... smażone, pieczone i przyprawione... ostatnio były gołąbki, ogórek kiszony uwielbia, monte dziś po raz pierwszy, danonki i takie tam... ale nadal ulubiony jest banan, mógł by kg zjeść jeśli bym mu dała ;) dziś np odmówił obiadku, więc cały dzień na kaszce i przeróżnych snakach typu gofry dan cake, ciasteczka i owocki... na drugie śniadanko aż 2 kanapeczki z dżemem brzoskwiniowym, ale się micha cieszyła ;) nie zachwyca się rybką ( tak jak mamusia ) i ryżem... a najlepsze jest zawsze to co my jemy, nawet po całej butli kaszki zagląda nam do talerza ;)

Mój też już mleczka nie chce, ale nadal je kaszki na mleczku. Poza tym to już ma większość za sobą... smażone, pieczone i przyprawione... ostatnio były gołąbki, ogórek kiszony uwielbia, monte dziś po raz pierwszy, danonki i takie tam... ale nadal ulubiony jest banan, mógł by kg zjeść jeśli bym mu dała ;) dziś np odmówił obiadku, więc cały dzień na kaszce i przeróżnych snakach typu gofry dan cake, ciasteczka i owocki... na drugie śniadanko aż 2 kanapeczki z dżemem brzoskwiniowym, ale się micha cieszyła ;) nie zachwyca się rybką ( tak jak mamusia ) i ryżem... a najlepsze jest zawsze to co my jemy, nawet po całej butli kaszki zagląda nam do talerza ;)

U nas Pola też mleka już nie chce, ale kaszki wcina. Co do innego jedzenia, to danonków jeść nie będzie z racji tego, że to sam syf i wycofany już jest z większości krajów UE. Z owoców to je głównie jabłka, banany, gruszki albo słoiczki z Gerbera z takimi owocami, jakich jeszcze nie ma w wersji świeżej. Co do słodyczy to na razie ich nie dostaje i dostanie tak późno jak się będzie dało :) Więc póki nie musi, to nie je ani kaszek czekoladowych, ani żadnych deserków czekoladowych. Mam nadzieję, że będzie mieć dzięki temu zdrowsze zęby i nie będzie mieć problemów z nadwagą :)

Jak coś jemy to staramy się dać małej po kawałeczku na spróbowanie. Jeszcze się nie zdażyło, żeby jej coś nie smakowało :)

U nas Pola też mleka już nie chce, ale kaszki wcina. Co do innego jedzenia, to danonków jeść nie będzie z racji tego, że to sam syf i wycofany już jest z większości krajów UE. Z owoców to je głównie jabłka, banany, gruszki albo słoiczki z Gerbera z takimi owocami, jakich jeszcze nie ma w wersji świeżej. Co do słodyczy to na razie ich nie dostaje i dostanie tak późno jak się będzie dało :) Więc póki nie musi, to nie je ani kaszek czekoladowych, ani żadnych deserków czekoladowych. Mam nadzieję, że będzie mieć dzięki temu zdrowsze zęby i nie będzie mieć problemów z nadwagą :)

Jak coś jemy to staramy się dać małej po kawałeczku na spróbowanie. Jeszcze się nie zdażyło, żeby jej coś nie smakowało :)

Kamilowi też wszystko smakuje a zwłaszcza to co my jemy :-) Z tymi słodyczami to Ci zazdroszczę, też tak chcieliśmy ale z babciami to nie da rady zawsze coś słodkiego mu dadzą :-( :-(

Cześć!
Dziewczyny co dajecie dzieciom uczulonym na mleko krowie na drugie śniadanie/podwieczorek?
A na kanapki? Co zamiast masła?

Nie pamiętam w której wersji ale margaryna Flora jest nie szkodliwa dla dzieci ze skazą, musiałabyś poczytać skład.

Boszeee a u nas mleko dalej co 3 godz;(
Juz cuda na kiju robiłam by zmniejszyć ale tak jak pediatra powiedziała, że do roku moze pic takie ilosci:)

arica to nie jest tak ze "zero" slodyczy = zdrowe zeby, moj Daniel nie jadl wogole slodyczy bo nie lubil, nie doil smoczka itd a na zabkach wdala sie pruchnca i to na tych przednich.... u Hani znow, zmoczkowa dama byla, slodycze uwielbia i ma biale perełki,a nie musze pisac ze dbam o ich zeby identcyznie :dry:

U nas Miki mleko modyf pije raz, wieczorem 150ml z miarka kaszki. a tak to kaszke zjada rano, potem jakas kanapke je, obiad, budyn.

reklama
arica to nie jest tak ze "zero" slodyczy = zdrowe zeby, moj Daniel nie jadl wogole slodyczy bo nie lubil, nie doil smoczka itd a na zabkach wdala sie pruchnca i to na tych przednich.... u Hani znow, zmoczkowa dama byla, slodycze uwielbia i ma biale perełki,a nie musze pisac ze dbam o ich zeby identcyznie :dry:

U nas Miki mleko modyf pije raz, wieczorem 150ml z miarka kaszki. a tak to kaszke zjada rano, potem jakas kanapke je, obiad, budyn.

Budyń robisz mu już taki z opakowani ana mleku??

Do góry