reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Karmienie maluszkow

U nas też podobnie ale trochę inaczej :)
W nocy między 3 a 6 - cyc
8-9 - kaszka mleczno-ryżowa lub wielozbożowa z owocami 150-180ml
12-12.30 - obiadek ze słoiczka lub mój około 190g
14-15 - cyc
17 - deserek owocowy 130-150g
19.30 - cyc po kąpieli

Muszę jakoś pokombinować z cycaniem popołudniowym, żeby je wyeliminować. Wcześniej było fajnie bo rano po obudzeniu się piła z piersi, ale teraz świat i kaszki są bardziej interesujące.

reklama
U mnie to wygląda tak:
7-8 mleko
9 soczek lub herbata
10-11 mleko
12-13 obiadek
15 mleko
16 deserek
19 mleko
i w międzyczasie chrupki, wafelki itp zreszta herbaty czy soczku wypija z 4 butelki po 150 ml

A u nas tak
ok 4-5 mleko
ok 9-10 kaszka lub serek
ok 13 obiadek
16 deserek
ok 18-18;30 mleko
herbatki i soczku bardzo mało pije ,ok 150 ml dziennie jakieś flipsy biszkopty lub herbatniki w międzyczasie ale nie zawsze

Menu Igi:

7 - 120 mleka jeśli chce a jak nie to 120 mleka z kaszką łyżeczką

10 - 150 mleka + kaszka (jedzone łyżeczką)

13 - obiadek 190g + manna i żółtko

14 - owocki

16-17 - warzywa 130g

19 - 150 mleka + kaszka (jedzone łyżeczką)

W nocy 200-270 mleka przeważnie na 2 razy jedzone, w ciągu dnia chrupki, ciasteczka, lub odrobinę z talerza domowników:-)

Dla tych co karmią słoiczkami uprzejmie donoszę, ze bobovita wypuściła nową serię zup i jest wsród nich "Barszcz ukraiński" czyli zupka z buraczkami. Bardzo mi tego brakowało, bo buraczki takie zdrowe a ani u Gerbera ani u Hippa nie widzialam dań z burakami:)

Ja mojemu ostatnio ugotowałam i podałam buraczka, Kamil jednak nie należy do jego fanów :-) Jednak zjeść zje, lecz bez takiego entuzjazmu jak przy szpinaku niema :-)

Ja mojemu ostatnio ugotowałam i podałam buraczka, Kamil jednak nie należy do jego fanów :-) Jednak zjeść zje, lecz bez takiego entuzjazmu jak przy szpinaku niema :-)

A dałaś buraczka samego czy z czymś? Ja zrobiłam miks buraczka ziemniaczka i mieska i małej smakowało :)

A dałaś buraczka samego czy z czymś? Ja zrobiłam miks buraczka ziemniaczka i mieska i małej smakowało :)

Dodałam do gotowego obiadku :-) następnym razem zmieszam mniejszą ilość buraczka i najwyżej dodam szpinak :-)

Kupiłam mojemu ciasteczka bobovity, były w promocji więc stwierdziłam że jeśli sobie z nimi nie poradzi to poczekają do pierwszych ząbków. Jednak mój szczerbolek bardzo dobrze sobie z nimi radzi :-) inna kwestia to taka że są strasznie słodkie (nawet jak dla mnie) i małemu nie bardzo smakują zje najwyżej połowę. Więcej ich nie kupię już wolę mu dać zwykłe herbatniki lub biszkopty.

mamy alergików - co gotujecie swoim maluchom?
Moj Filip jest na nutramigenie, ma alergie na seler, banana , jagniecine i na wolowine/cielecine.
Gotuje mu zupki z krolikiem, i kurczakiem. Jajko - zóltko przepiorcze.
Z warzyw- je marchew, ziemniak, pietruszka, kapusta wloska, kalafior, brokul,pomidor,kukurydza.
Owoce -jablko, gruszka...i sloiczki jagody, morela, brzoskwinia, sliwka.
Robie mu czasem kisiel na soczku i daje sinlac...
Co jeszcze moge mu wprowadzic aby urozmaicic diete?

reklama
Do góry