reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Karmienie maluszkow

reklama
anecznik- moja sostrzenica miała bardzo żółty nosek bo ciągle wcinała marchewkę (lekarka kazała na kikla tygodni całkowice odstawić)

Mam pytanko dotyczące kaszek po 6 m-cu (tych z glutenem). Podajecie je w całych porcjach? Chodzi mi o to czy juz teraz maluchy moga takie jeść. Od 2 m-cy dawałam ignasiowi 1 łyżeczkę dziennie glutenu i nic mu nie bylo. Czy jak wprowadze np taka kaszkę Zdrowy Brzuszek Kaszka 5 zbóż z lipą o której chyba wsponinała Kasiajanicka to chyba juz się nie będę musiała bawic w dodawanie tego glutenu??? Wiem że jest napisane że po 6 m-cu ale czasami mowią że gluten dopiero po 10 m-cu i zamotałam się :(

tak jak pisze zyraffka kiedys gluten wprowadzało się później - przed ukończeniem roku a teraz już od 6 miesiąca

dziewczyny a mozna już podać inne mięso niz drób?? chodzi mi o chudą wieprzowinkę

kasiek ja dostałam od gastrologa taki wykaz co wprowadzac w jakim miesiącu i tam jest że całe jajko wprowadzić w 11-12 m-cu

Ostatnia edycja:
tak jak pisze zyraffka kiedys gluten wprowadzało się później - przed ukończeniem roku a teraz już od 6 miesiąca

dziewczyny a mozna już podać inne mięso niz drób?? chodzi mi o chudą wieprzowinkę

kasiek ja dostałam od gastrologa taki wykaz co wprowadzac w jakim miesiącu i tam jest że całe jajko wprowadzić w 11-12 m-cu
wieprzowiny nie powinno sie podawac tak malym dzieciom bo to najgorsze mieso, ma najmniej skladnikow odzywczych
oczywiscie zakazana nie jest i trujaca tez nie wiec zalezy od ciebie

anecznik- moja sostrzenica miała bardzo żółty nosek bo ciągle wcinała marchewkę (lekarka kazała na kikla tygodni całkowice odstawić)

Mam pytanko dotyczące kaszek po 6 m-cu (tych z glutenem). Podajecie je w całych porcjach? Chodzi mi o to czy juz teraz maluchy moga takie jeść. Od 2 m-cy dawałam ignasiowi 1 łyżeczkę dziennie glutenu i nic mu nie bylo. Czy jak wprowadze np taka kaszkę Zdrowy Brzuszek Kaszka 5 zbóż z lipą o której chyba wsponinała Kasiajanicka to chyba juz się nie będę musiała bawic w dodawanie tego glutenu??? Wiem że jest napisane że po 6 m-cu ale czasami mowią że gluten dopiero po 10 m-cu i zamotałam się :(
lekarka mowila ze jezeli dziecko dobrze przybiera po podaniu glutenu, ma ladne kupki to mozna podawac normalnie cala porcje bo to znaczy toleruje gluten
my tez niedlugo bedziemy podawac kaszki glutenowe jako posilek, tylko te bez musimy dokonczyc

reklama
W zasadzie daję tą samą co my mamy na obiad :-) z wyjątkiem Pangi. Kamil jadł też Karpia :-) tylko że tam trzeba na ości bardzo uważać więc najlepiej filet. Niewiem ile dawałam tak na oko było ok 1-2 małych łyżeczek zmielonej rybki.

Właśnie sobie uświadomiłam, że młody dawno rybki nie jadł.

Do góry