reklama
koriander
Fanka BB :)
hihi dziekuje, babcia juz sie tym zajelaKoriander- moze Ci wyslać takie słoiczki?
agast22
))hihi dziekuje, babcia juz sie tym zajela
Anecznik- ja nie gotuje wiec nie pomoge..
Kasiek1983
Anecznik - ja daje tak na oko... raz więcej raz mniej, nie wiem czy dobrze robię ale to chyba tylko jest niewielka różnica i to w smaku przeważnie gotuję dwa małe ziemniaczki, dużą marchewkę, kawałeczek selera i do tego mięsko powiedzmy wielkości małego danonka do tego troszeczkę soli i cukru i na koniec masełko
Dzięki za odpowiedzi co do żółtka, a powiedzcie mi, kiedy można dać całe jako z białkiem???
Dzięki za odpowiedzi co do żółtka, a powiedzcie mi, kiedy można dać całe jako z białkiem???
koriander
Anecznik ja gdzies czytalam ze na jedna porcje dla dziecka ok 10g miesa..kiedys sobie zwazylam jak 10g wyglada i teraz tak na oko wrzucam
a spotkałyście się z tym żeby dzieciak nie lubił marchewki?
hmmm ja juz sama nie wiem
nic co zawiera marchewke jest dla mojego nie jadalne, jabłko z marchewką bleee za to jabło z innymi owocami np. banan, brzoskwinia, morele są jak najbardziej jadalne
to samo z daniami ziemniak i dynia jest ok, w innym zestawieniu takze a już ziemniak, marchewka i np jagnięcina z Hippa jest blee
i co tu robić jak w wiekszości potraw jest ta nieszczęsna marchew, królika to ja w domu napewno nie mam
hmmm ja juz sama nie wiem
nic co zawiera marchewke jest dla mojego nie jadalne, jabłko z marchewką bleee za to jabło z innymi owocami np. banan, brzoskwinia, morele są jak najbardziej jadalne
to samo z daniami ziemniak i dynia jest ok, w innym zestawieniu takze a już ziemniak, marchewka i np jagnięcina z Hippa jest blee
i co tu robić jak w wiekszości potraw jest ta nieszczęsna marchew, królika to ja w domu napewno nie mam
Czy podajecie już swoim dzieciaczkom żółtko? nie wiem jak to się podaję... czy można całe jajko czy właśnie tylko żółtko? i tak normalnie gotowane???
Ja robię tak, że gotuje 50ml wody, do tego wrzucam kaszkę manną i 1 żółtko z jaja przepiórczego (wychodzi mniej więcej tyle co połowa z dużego jaja, czyli tyle ile powinny dzieci dostawać) i potem do tego dodaje zupkę ze słoiczka albo swoją i wszystko mieszam. Podaje co 2 dzień, albo rzadziej jak mi się zapomni, albo mała domaga się obiadu i muszę szybko jej podgrzać coś
konniczynka
Szczęśliwa mamuśka :)
Nie kupuję Bobovity, bo mi się skład nie podoba Jak sobie policzę skład procentowy, to mi wychodzi, że tylko ok. 50% to warzywa i mięsko. Wolę Gerbera i swojskie zupkiOstatnio i tak przerzuciłam się na obiadki z Bobovity bowiem wydaje mi się że mają większe cząstki w obiadkach dla dzieci powyżej 8 miesiąca, a mój takie lubi :-)
Nie wiem, czy mała kiedykolwiek je dostanie;-) Przynajmniej ode mnieCzy jest jeszcze ktoś oprócz mnie kto nie daje Danonków?;-)
reklama
Klementinka
ja tez nie podaje danonkow i nie zamierzam, im mniej przetworzona zywnosc tym zdrowsza wiec u nas bedzie jogurt naturalny z owocamiCzy jest jeszcze ktoś oprócz mnie kto nie daje Danonków?;-)
ale to za jakis czas dopiero bo na pierwsza probe Jas zareagowal ulewaniem
Kasia swietne te kaszki, dostepne normalnie w sklepach? nie widzialam ichpostanowiłam młodemu wprowadzic kaszkę jako jeden z posiłków na czas kiedy będę w pracy lub poza domem, kupiłam taką
BoboVita Dla małego brzuszka kaszka 7 zbóż z jabłkami i śliwkami NOWOŚĆ! | Zobacz etykietę | Nasze produkty | BoboVita - Zawsze z Tobą, Mamo!
rozrobiłam z nan ha 2 i młody wsuwał aż się uszy trzęsły, żeby wyeliminować nocne pobudki bęę mu dawała przed kąpielą na kolację kaszkę, kupiłam nestle Zdrowy Brzuszek Kaszka 5 zbóż z lipą ciekawa jestem czy tez mu posmakuje ???
robie podobnie, 10 g to taka lyzka mieska, taka porzadna skwaraAnecznik ja gdzies czytalam ze na jedna porcje dla dziecka ok 10g miesa..kiedys sobie zwazylam jak 10g wyglada i teraz tak na oko wrzucam